19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Ölüm orucuna Arınç formülü

F Tipi cezaevlerindeki koşulları protesto amacıyla 264 gündür ölüm orucunda bulunan Avukat Behiç Aşçı'yı vazgeçirmek için Meclis Başkanı Bülent Arınç devreye giriyor. 

Arınç bugün 550 avukatla görüşecek, çarşamba Aşçı'nın ailesini kabul edecek sonra da Aşçı'ya telefon edip "Eyleminizi bitirin. Ben de Başbakan ve Bakan'la görüşürüm" diyecek. 

Meclis Başkanı Arınç Aşçı'ya telefon edecek

Meclis Başkanı Arınç, F tipi cezaevlerindeki koşulları protesto için 264 gündür ölüm orucunda bulunan avukat Aşçı'yı telefonla arayarak "Artık eylemi bırakın" diyecek.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, F tipi cezaevlerindeki koşulları protesto için 264 gündür ölüm orucunda bulunan Avukat Behiç Aşçı'nın eylemini bırakması için devreye girme kararı aldı. Arınç, önce Behiç Aşçı'nın ailesi, ardından kendisiyle görüşerek eylemi bırakmasını isteyecek. Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın harekete geçmesinde sivil toplum örgütlerinden gelen mektuplar etkili oldu. Arınç, ilk olarak bugün Meclis'e gelen 550 avukatı kabul edecek. Avukatlar ile Aşçı için neler yapılabileceğini konuşacak olan Arınç, çarşamba günü de makamında Aşçı'nın ailesi ile görüşecek.

TELEFON AÇACAK 

Arınç, bu görüşmelerin ardından Aşçı'yı telefonla arayarak, "Yaşama hakkı kutsaldır. Eyleminizi bırakın artık, Ben de F tipi cezaevlerinde yapılması gereken iyileştirmeler için hem Başbakan hem de Adalet Bakanı ile görüşürüm. Sizden ricam lütfen eyleminizi bitirin. Siz de hukukçusunuz, ben de hukukçuyum. Daha sonra bu konuları oturup birlikte konuşuruz" diyecek. Arınç daha sonra Başbakan Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek ile görüşerek F tipi cezaevlerinde kısmi de olsa bazı düzenlemelerin yapılmasını isteyecek. Adalet Bakanı Çiçek, Aşçı'nın talepleriyle ilgili daha önce, "Ortak kullanım alanlarındaki çalışmaları daha da artırmayı düşünüyoruz" derken Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Arınç'ın bu girişimine nasıl cevap vereceği merak konusu oldu.

Ajanslar/sabah
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2006 Pazartesi 12:53:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan IP: 88.233.217.xxx Tarih : 25.12.2006 13:08:15
ne olüm orocu be ne neyın ölüm orocu vatan elden gıderken sız neyın kavgasına düşmüşsünüz ne ıstıyorsunuz 5 yıldızlı otelmı işleme suç gırme içerı kardeşım bız vatan evletlerı olarak bu gırışımınızı kınıyoruz kınayacagız sonuna kadar devletımızın mılletımızın bölünmez bütünlügü olarak elımızden gelenı yapacagız ben ardahanlı olarak sızlerın bu avukat bozuntusunu desleklemenızı kınıyorum kınıyorum