22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Öneriler tatmin edici değildi

Dışişleri Bakanı Babacan, Orta Doğu turunun son durağı olan İran’a gitti. Babacan, Tahran'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Babacan, 8 askerin durumuyla ilgili yeni bir gelişme olup olmadığı konusunda, bu konunun devletin ilgili tüm birimleri tarafından çok yakından takip edilen bir konu olduğunu söyledi.


"PKK terör örgütü ile mücadelede pek çok enstrümanımız vardır" diyen Babacan, Irak heyetiyle yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalmasıyla ilgili bir soruya şu yanıtı verdi:


"Bu enstrümanlar siyasi diyalog, diplomasi, ekonomik, kültürel ve askeri enstrümanlar. Şu anda Türkiye bu enstrümanların tümünü istisnasız bir şekilde kullanmaktadır. Bu enstrümanlardan hangisinin, ne zaman, hangi dozda, hangi şekilde kullanılacağı da kuşkusuz genel bir strateji içerisinde tespit edilmektedir ve bu şekilde gerçekleşmektedir."


Babacan, bir başka soru üzerine Irak heyetinin Türkiye'ye sunduğu önerilerin tatmin edici olmadığını ifade ederek, şunları söyledi: "Irak tarafının bize sunduğu önerilerin bir kısmı, bizi tatmin etmekten uzak önerilerdi. Bir kısmı da uzun zaman da denendiğinde sonuç verebilecek önerilerdi. Biz heyete bu samimi yaklaşımları için, bu diyalog ortamı için teşekkürlerimizi ilettik. Gerçekten Irak merkezi hükümetinden gelen bakanlar son derece iyi niyetli ve sonuç almak için çabalayan kişilerdi. Bunu kendilerine de ifade ettik. Ancak maalesef bizim zaman sorunumuz var.

Biz çok çok kısa bir zaman içerisinde, hemen sonuç alacak adımlar bekliyoruz Irak tarafından. Kendilerine de mesajımız bu oldu. 'Şu anda bize önerdiğiniz konular bizi tatmin etmekten uzaktır. Bu hükümetimizi, meclisimizi,
milletimizi maalesef beklentileri karşılama açısından tatmin etmeyecektir ancak çok somut adımlar bekliyoruz. Derhal yapılabilecek adımlar bekliyoruz'

anka
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2007 Cumartesi 20:47:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?