22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Oran, ezberi bozamadı

Baskın Oran: Yandaşlarımızın ezberini bozamadık...


İstanbul 2. Bölge’de seçilemeyen Baskın Oran “Yandaşlarımızın ezberini bozamadığımız için kazanamadık. Ama muazzam bir hareket oldu. Burada bırakmak için fazla güzel” dedi.


İstanbul 2. Bölge’de bağımsız aday olan, ancak karşısına rakip olarak DTP destekli Doğan Erbaş’ın çıkması nedeniyle seçilemeyen Baskın Oran, NTV’de siyaseti bırakmayacağını, “gölge kabine” gibi çalışmaya devam edeceğini açıkladı.

Baskın Oran, İstanbul 1. Bölge’de seçilen ÖDP eski genel başkanı Ufuk Uras’la birlikte NTV’de seçimi değerlendirdi.

Prof. Nilüfer Göle’nin “Baskın Oran kendi yanındakilerin ezberini değiştiremediği için seçilemedi” sözüne yüzde yüz katıldığını söyleyen Oran, siyaseti bırakıp bırakmayacağı sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bu hareket, burada bırakılmak için çok fazla güzel. Binlerce insan bana, boyalı parmağını gösteriyor; senin için oy kullandım, diyor. Bu, muazzam bir heyecan. Biz bütün bunları web sitemizde yayınlayacağımız, uzmanlık komisyonlarımızın hazırlayacağı kanun teklifleriyle bundan sonra Meclis’e ileteceğiz. Aynen İngiltere’deki gölge kabine gibi çalışacağız. Yeni söylem bu. Biz hiçbir partinin, grubun desteği olmadan, tek tek bireylerin oyuyla 40 bin oy aldık. Geniş kitleleri ilk defa kucaklayan bir sol. Biz, yandaşlarımızın ezberini bozamadığımız için seçilemedik. Ama bugün gelinen nokta, Türkiye’nin artık asla ve kata geri dönemeyeceği bir sol ve burada bırakamayız.”

ntv
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2007 Pazartesi 14:13:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?