23
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Org. Tolon: Üniformasız nefer olacağım

 
1. Ordu Komutanlığı’ndan 19 Ağustos’ta emekliye ayrılacak olan Orgeneral Hurşit Tolon konuştu: ‘Üniformamı çıkardıktan sonra üniformasız nefer olarak terörle mücadelenin içinde yer alacağım.’

Ayrıntıları Hürriyet gazetesinde Saygı Öztürk imzasıyla yayımlanan haberden alıntılayarak aktarıyoruz:

Birinci Ordu Komutanlığı’ndan 19 Ağustos’ta emekliye ayrılıp Ankara’ya yerleşecek olan Orgeneral Hurşit Tolon, ‘Terör ve teröristle mücadeleyi bugüne kadar üniformalı sürdürdüm. Orgeneral üniformamı çıkardıktan sonra üniformasız nefer olarak terörle mücadelenin içinde yer alacağım’ dedi. Güneydoğu’da PKK terörünün en azgın olduğu dönemlerde görev yapan Tolon, o günkü yetkililerle bugünkülerin karşılaştırılmasının bile yapılamayacağını belirtti.

DEVİR-TESLİM KONUŞMASI

Abdullah Öcalan’ın 16 Şubat 1999’da Türkiye’ye getirilmesinden sonra İmralı Adası’nın da sorumluluğunu üstlenen, duruşmaların sağlıklı bir ortam içinde yapılması için her türlü önlemi alan Tolon, Birinci Ordu Komutanlığı’da düzenlenecek törenle 19 Ağustos’ta silah arkadaşlarına veda edecek. Tolon’un, emekliye ayrılacağı gün düzenlenecek devir-teslim töreninde de önemli mesajlar vereceği bildirildi.

Hürriyet’te yayımlanan askerlerin kısıtlanmış yetkilerini içeren’Sitemin 7 nedeni’ başlıklı haber için teşekkürlerini ileten Tolon, şunları söyledi:

‘Bu böyle olmaz. Şehit cenazelerinin geldiği bölgede de görev yaptım. O günün koşullarını da, bugünkünü de, yetkileri de biliyorum. Kısıtlanmış yetkililerle mücadele sürdürülmeye çalışılıyor. Yol kontrolü yapamayacaksın, aracın içini arayamayacaksın, operasyona çıkamayacaksın. Türkiye’nin dört bir yanına şehit cenazeleri gidiyor. Yetkileri alınan, ölen insanlardan operasyon yapması isteniyor.’

BAŞBAKANLIĞA TERÖR MESAJI

Genelkurmay Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda, Başbakan Tayyip Erdoğan’a ‘Terörle Mücadele Birimi’ kurulmasının önerildiğini, Başbakan’ın da bunu benimsediğini kaydeden Tolon, şöyle konuştu:

‘Ancak daha sonra böyle bir birime ihtiyaç olmadığı açıklaması yapıldı. Biz hálá ‘terörle mücadele’ ile ‘teröristle mücadele’yi karıştırıyoruz. Terörle mücadele hükümetin alacağı kararlarla yürütülür. Örneğin, Bayındırlık, Sağlık bakanlıklarında terörle mücadele birimi var mı? Demokrasinin beşiği olarak nitelendirilen ülkede, terörü övenin bile ömür boyu hapsedilmesi gündemde. Oysa ülkemizde terörü övmek serbest. Böyle bir mücadele olur mu?’

HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2005 Çarşamba 08:58:52
Güncelleme :10 Ağustos 2005 Çarşamba 14:11:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Türker TÜRK IP: 81.215.225.xxx Tarih : 10.08.2005 13:52:03
Sayın Hurşit TOLON'un ağzına sağlık.Maalesef ki terörle mücadelede etkisiz ve yetkisizleştirildik.Paşa soruyor:"Sağlık ve bayındırlık bakanlıklarının terörle mücadele birimi var mı?"diye.Ben de sormak istiyorum:"çocuklarımızı,gençlerimizi eğitmekle görevli olan,onları emanet ettiğimiz öğretmenlerin bağlı olduğu Milli Eğitim Bakanlığı'nın terörle mücadele birimi varmı?Maalesef öğretmenlerin içinde bile terörizmi öven,destekleyen hatta saman altından su yürütüp çocukların kafalarına bunu işlemeye çalışan kişiler olduğu bilinmektedir. Tabiki herşeyden önce medyanın da "bilerek veya bilmeyerek"terörü özendirici yayın yaptığı ve yetkililerin bu duruma AB sürecinde çıkarılan yasalar neticesinde kayıtsız kaldığı üzücü bir gerçektir. Türkiye'nin bağımsızlığı ve geleceği için çalışan,bu topraklara gönül veren,ekmeğini yediği bu ülkeye ihanet etmeyen,ihanet etmek isteyenlerin ise gırtlağına yapışmak azminde olan herkese saygılarımı sunuyorum.