22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Oy kullanma işlemi sıkıntılı başladı

Milletvekili genel seçimleriyle ilgili oy kullanma işlemi Atatürk Havalimanı'nda sıkıntılı başladı. Sandık seçim kurulu üyelerinin bazıları gelmediği için hazırlıklar da zamanında yapılamadı. Oy kullanma saati konusunda da karışıklık yaşanınca, bazı vatandaşlar uçağa yetişmek için oy kullanamadı.

Atatürk Havalimanı'nda oy kullanma işlemi Dış Hatlar Terminali'nin değişik noktalarına konulan 15 sandıkta başladı. Bakırköy İlçe Seçim Kurulu aracılığıyla oluşturulan sandık kurulları, Dış Hatlar Geliş'te 8, Gidiş'te de 7 sandık başında oy verme işlemini 22 Temmuz'a kadar takip edecek.

Atatürk Havalimanı'nda oy kullanma işi bazı sandıklarda 07.00 bazılarında da 08.00 itibariyle başladı. Oy kullanmak için sandık başına gelen vatandaşlar, görevlilerin daha hazırlıklarını yapmadığını görünce tepki gösterdi. Özellikle gidiş katında vatandaşlar uçaklarını kaçırmamak için oy kullanamadan gitti. Vatandaşlar, Yüksek Seçim Kurulu'nun, sınır kapılarında nasıl oy kullanılacağına dair yeterli açıklama yapılmadığını ileri sürdü.

Atatürk Havalimanı'nda ilk oyu, 50 yıl sonra ilk defa oy kullanan ve ABD'de yaşayan Halil Parlak isimli vatandaş yaptı. Uzun yıllar Türkiye'ye gelme fırsatı bulamadığı için vatandaşlık görevini de yerine getiremediğinden söz eden Parlak, yaşanan olumsuzluklara rağmen seçimin ülkeye hayırlı olmasını temenni etti. İsviçre'de yaşayan Rıza Çelik, Almanya'da çalışan Eyüp Özkan da, oylarını güzel bir Türkiye hayaliyle kullandıklarını ifade etti. ABD'de yaşayan Deniz Ayten ise, hayatında ilk kez oy kullandığını, oyunu ülkenin daha iyiye gitmesi ve sömürülmemesi için kullandığını dile getirdi.

''Oy verme 24 saat devam edecek..''

Yüksek Seçim Kurulu kararına göre, Atatürk, Sabiha Gökçen, Esenboğa, Adnan Menderes, Antalya, Şakirpaşa ve Erkilet Havalimanları ile Kapıkule, İpsala, Cilvegözü, Sarp, Habur karayolları ve Taşucu Deniz Limanı Gümrük kapılarında oy kullanılmaya başladı.

Yurt dışında ikamet eden ve 6 ay süreyle kalmış olanlar ile Türkiye'de seçmen kaydı bulunmayan vatandaşların oy kullanabilecek. Sandıklarda 24 saat oy verilebilecek.

Gümrük kapılarında oy verme işlemleri, 22 Temmuz 2007 Pazar günü seçimin bitiş saatine kadar devam edecek. Yurt dışında yaşayan Türk seçmenler siyasi partilerin yer aldığı birleşik oy pusulaları ile " Evet" veya " tercih" mührü kullanılacak.

ajanslar
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2007 Pazartesi 14:50:15
Güncelleme :25 Haziran 2007 Pazartesi 14:53:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?