26
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Öyle bir 'numara' yaptı ki!..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın işçi emeklisi olmadığını, emekli sandığından emekli olduğunu belirterek, Erdoğan'ın emekli sicil numarasını açıkladı.

Karaman'a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aktekke Meydanı'nda partililere seslendi. Konuşmasında AK Parti hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenen Kılıçdaroğlu, "Bu hükümet 8 yıldır iktidarda. Peki bu 8 yıl içinde memurun, işçinin, çiftçinin derdine çare buldular mı? Sadece kendilerine çalıştılar. Kendi sorunlarını çözdüler. Recep Bey bana 'Memur Kemal' demiş.

Ben memur, işçi, çiftçi Kemal'im ve bundan gurur duyuyorum. Kendisi de devirdiği çamı anladı ve şimdi durumu kurtarmaya çalışıyor. Bir de bana aynaya baksın demiş. Ben aynaya bakınca memur Kemal'i görüyorum. Ama o bakınca ne görüyor? Kalpazanları, hırsızları görüyordur. Şimdi de, 'Ben kefenimi giydim' diyor. Recep Bey, kimse sana kefen giydiremez. Eğer kefen giydirilmek isteniyorsa gel beni bul. En önde ben mücadele ederim. Ama kul hakkı yiyenleri benim elimden kimse alamaz. Yiğit adam, adam gibi adam hesap vermekten korkmaz. Yiğit adam verdiği sözü tutar. Ama sen iktidara geldiğinde dokunulmazlıları kaldıracağım dedin sözünü tutmadın" dedi.

Konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın, "Ben işçi, o memur emeklisi" sözüne yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Ben buradan diyorum ki, Recep Bey sen de emekli sandığından emeklisin. Eğer bunu ispat edersem halkından özür dileyecek misin? Ben bir şey diyorsam doğrudur. Senin emekli sandığı numaranı açıklayacağım. Hatta buradan açıklıyorum, Recep Bey'in emekli sandığı numarası 54.771.295.0. Akşam eve giderken baksın internetten. İsmini, soy ismini görecektir" şeklinde konuştu.

"ADALETİ SİYASALLAŞTIRMAYIN"
AK Parti'yi adaleti siyasallaştırmakla itham eden Kılıçdaroğlu, "Sakın ola yargıyı siyasallaştırmayın. Bunun örneklerini bu ülke daha önce gördü. Menderes'in idamı siyasiydi. Deniz Gezmiş'in idamı siyasiydi. 16 yaşındaki bir çocuğun yaşını büyütüp asılması siyasiydi. Recep Bey, mahkemeleri siyasallaştırmayın. Gün gelir o bozduğunuz kantar gelir sizi de tartar. Biz, çözüm önerileri sundukça Recep Bey bize "Reçetenizi getirin de görelim" diyor. Eğer sen Başbakan olarak elinde çözüm için bir reçete yoksa senin o makamda ne işin var. Hem reçete yazmak doktorların işi. Recep Bey doktor değil. Onun ilacının dışı şeker, içi zehir. Son anayasa değişikliği de böyle bir hap. Ama unutma Recep Bey, bu halk bu hapı yutmaz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2010 Salı 22:41:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?