16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Öymen, iktidarı topa tuttu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, ”Onların parası, pulu, yeşil sermayesi var, olmadık yerlerden aldıkları destekler var ama bizim daha büyük bir gücümüz var, bizim gücümüz halk” dedi.

Öymen, CHP Elbistan ilçe binasında düzenlenen toplantıda, Türkiye'nin dünyanın en borçlu 5. ülkesi haline getirildiğini savundu.

Gazete ve televizyonların ülkede olup biteni yansıtmadığını ileri süren Öymen, şöyle konuştu:

“Siz gazetelere göre mi oy vereceksiniz, yoksa cebinizdeki cüzdana göre mi oy vereceksiniz? Kendi halinize bakın, etrafınızdaki işsizlerin, yoksul insanların haline bakın. Bu insanları bu hale getirdiler. Tabanımıza sürekli olarak bunları anlatıp, iktidara geleceğiz.

Onların parası pulu, yeşil sermayesi var, olmadık yerlerden aldıkları destekler var, ama bizim daha büyük bir gücümüz var, bizim gücümüz halk, bizim gücümüz sizsiniz. Onların ne gazeteleri, ne televizyonları, ne büyük şirketleri sizin kadar güçlü değil. Çünkü demokrasilerde her insanın bir oyu var. Türkiye'nin en zengin insanının da bir oyu var, en fakir insanının da bir oyu var.”

Öymen, zenginlerin kendilerinin düşmanı olmadığını, dürüstçe çalışıyorsa, vergisini ödüyorsa zengine de destek olacaklarını ancak CHP'nin “fakir insanın” partisi olduğunu vurguladı.
Atatürk'ün, Cumhuriyet Halk Partisi için “kimsesizlerin kimsesidir” dediğini ifade eden Öymen, “Biz bu iktidarı bu sene mutlaka devirmek zorundayız” dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Öymen, Cumhurbaşkanı olacak kişinin halkın yüzde 50'sinden fazlasının desteğini alan bir kişi olması gerektiğini ifade etti.

Öymen, şöyle konuştu:

“(İlla ben seçeceğim) veya (benim göstereceğim adam seçilecek) diyor. Yani grup başkan vekili seçer gibi, adam Cumhurbaşkanı seçecek. Bu doğru mu ? Böyle bir şey olabilir mi? Bütün ülkelerde Cumhurbaşkanı, halkın çoğunluğunun desteğine sahip insanlardır.

Öyle ülkeler var ki, Cumhurbaşkanı halkoyu ile seçiliyor. Halk doğrudan sandık başına gidip kendisi seçiyor. Biz ne yapıyoruz? Biz 5 sene önce protesto oyları ile seçmenin yüzde 25'ini, oy kullananın yüzde 34'ünün oyunu almış insanları devletin başına Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Bu olmaz.

Erken seçim yapıp, Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce halkın bugünkü oyunu görelim ve ona göre seçim yapalım diyoruz, kabul etmediler, reddettiler. Hani çok güçlüydünüz? Hani bütün anketler sizi birinci parti gösteriyordu. Yüzde 40'ların üzerinde oy alıyormuşsunuz. Niye kaçtınız? O kadar güçlüyseniz niye kaçıyorsunuz seçimden? Sizde biliyorsunuz ki öyle güçlü falan değilsiniz. Tabanınız gitmiş. Anadolu'da size oy verecek adam yok.”

Öymen, Türkiye'nin siyasi arenasında kadınların yeteri kadar temsil edilmediğini ifade etti. Türkiye'nin en güçlü, en çağdaş partisinin CHP olduğunu savunan Öymen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Böyle bir parti varken bu ülkede, bu partinin uzun müddet muhalefette kalması, ülke için büyük bir kayıptır. Partimizden daha önemlisi ülkemiz için kayıptır. O bakımdan biz size diyoruz ki; el ele vereceğiz ve bu seçimi mutlaka kazanacağız. Gençleri ve kadınları siyasete çekeceğiz. Kadınların meclisteki sayısı maalesef çok yetersiz.”


a.a
Yayın Tarihi : 18 Mart 2007 Pazar 21:26:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?