22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Öymen'den AKP'ye ağır eleştiri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, ''Hükümetin, PKK'nın dış destekleri konusunda şimdiye kadar izlediği zayıf ve pasif politikaların Türkiye'ye çok şey kaybettirdiği ve teröristleri cesaretlendirdiğini'' savundu.

Öymen, yaptığı yazılı açıklamada, ''hükümetin, son zamanlarda giderek artan terör eylemlerine karşı somut bir adım atmaktan çekindiğini'' iddia etti.

Öymen, hükümetin, PKK'yı doğrudan veya dolaylı biçimde destekleyen ülkelere karşı ne gibi girişimlerde bulunduğunu ve ne gibi sonuçlar alındığını açıklamasını isteyerek, şunları kaydetti:

''Güvenlik kuvvetleri mensuplarıyla üst düzeyde yaptığı görüşmelerden ve aldığı brifinglerden sonra sayın Başbakanın Meclis'ten Kuzey Irak'a bir operasyon düzenlemesi için yetki alması beklenirken, Başbakan bu yola gitmemiş, tam tersine ne anlama geldiği anlaşılamayan bazı beyanlarla durumu geçiştirmeye kalkışmıştır.

Başbakan, 'özgürlük istiyorlarsa Meclise gelsinler' diyor. Bu sözlerle kimi kastettiği belli değildir. Bugün bütün Türk vatandaşları Anayasamız çerçevesinde tam özgürlüğe sahiptir. Kastettiği dağlardaki teröristlerse, onlara söylenecek söz 'güvenlik güçlerine teslim olmaları ve adalete hesap vermeleridir.' Başbakanın hukukun bu en temel kuralından haberdar olmadığı anlaşılmaktadır.''

Öymen, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın, ''terörün bazı ülkeler tarafından desteklendiğini'' bir kez daha açıkladığını belirterek, PKK'yı destekleyen ülkelerin BM Güvenlik Konseyi'nin terörle mücadele konusunda aldığı kararları açıkça ihlal ettiğini kaydetti. Öymen, ''Hükümetin PKK'nın dış destekleri konusunda şimdiye kadar izlediği zayıf ve pasif politikalar Türkiye'ye çok şey kaybettirmiştir ve teröristleri cesaretlendirmiştir'' dedi.

''İktidara geldiklerinde terörle mücadele konusunda gerekli bütün önlemleri cesaret ve kararlılıkla alacaklarını'' belirten Öymen, bu kanı mutlaka durduracaklarını, hiçbir ülkenin PKK'yı doğrudan veya dolaylı biçimde himaye etmesine izin vermeyeceklerini kaydetti. Öymen, ''Bizim gözümüzde teröristlerle, terörü himaye edenler arasında hiçbir fark yoktur'' dedi.

ajanslar
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2007 Cuma 16:13:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?