16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Öymen'den Erdoğan'a jet cevap

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Başbakan’ın “Siyasi afet” vurgusuna yanıt verdi.

CNN Türk’de canlı yayına katılan Öymen, “Afeti yaratan sizsiniz. Bu memleketi insanları birbirine düşüren sizsiniz. Silahlı kuvvetlerin mensupları da bu memleketin evlatlarıdır. 14 Nisan’da milletin meydanlarda gösterdiği tepkiyi onlar da Anayasa’yı hatırlatarak gösteriyor. Anormal bir şey yok” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kızılay Genel Kurulu’nda, kurumun doğal afetler karşısındaki başarısının arttığını vurgularken, Türkiye'de sadece doğal afetler değil, “siyasi afet”ler de yaşandığını belirtti. Türkiye’de siyasi afetler nedeniyle ağır bedeller ödendiğini söyleyen Erdoğan, “Milletimiz, afet bekleyen, felakete yol açan fırsatçılara fırsat tanımıyor ve tanımayacak” dedi.

Başbakan Erdoğan, Kızılay Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, kurumun yurt içinde ve yurt dışındaki çalışmalarının övünç kaynağı olduğunu ifade etti. “Kırmızı hilal bütün dünyada kimliğimizi, dayanışma ruhumuzu ifade ediyor” diyerek Kızılay’ın çalışmalarını öven Erdoğan, “siyasi afet” kavramını ortaya attı. “Ülkenin siyasi dokusu da zaman zaman afetlere uğruyor” diyen Erdoğan, Türkiye’nin doğal afetlerde olduğu gibi siyasi afetlerde de ağır bedel ödediğini söyledi. Erdoğan. “Milletimiz, afet bekleyen, felakete yol açan fırsatçılara fırsat tanımıyor ve tanımayacak” dedi. “Türkiye’yi Türkiye yapan kurumlarımız hepsinin milletimizle birlikte gelişmesidir” diye konuşan Erdoğan, şunları söyledi: “Kim ki bu dayanışma ruhumuzu bu yardımlaşma ruhumuzu, bu sosyal dokumuzu yaralama gayretine girerse, buna gölge düşürme gayretine girerse, milletimiz ve tarih bunu affetmeyecektir. Bu böyle bilinmelidir.”

Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2007 Cumartesi 12:37:46
Güncelleme :28 Nisan 2007 Cumartesi 12:43:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İLHAN OĞUZ YAZICI IP: 85.102.118.xxx Tarih : 28.04.2007 12:57:37
BU OLAYIN SAĞ- SOL, DİN YADA PEYGAMBERLE ALAKASI YOK.. ARKADAŞLAR AKP DESTEK ALDIĞI İSRAİL-ABD VE AB NİN KENDİSİİNİ HER ŞEKİLDE KORUYACAĞINI SANARAK (AKP KADAR ÜLKENİN MENFAATLERİNİ YABANCILARA PEŞKEŞ ÇEKEN BİR PARTİ OLMAMIŞTIR TÜRKİYE TARİHİNDE BU YÜZDEN DE TALABANİ VE APO DAHİL BÜTÜN TÜRKİYE DÜŞMEANLARININ PARTİSİ HALİNE GELMİŞTİR) ASKERİYEYİ HALKA KÜÇÜK DÜŞÜRMEYE ÇALIŞMIŞ, GEN.KURMAYIN AÇIKLAMALARI VE TÜM İCRAATLERİ KARŞISINDA HALKA CUMHURBAŞKANINI, GEN.KURMAY BAŞKANINI, ANA MUHALEFETİ, MECLİS İÇİNDE YADA DIŞINDAKİ PARTİLERİ, KENDİSİNE YALAKALIK YAPMAYAN İNTERNET SİTESİ VE BASIN KURULUŞLARINI AÇIKÇA TEHTİT EDEREK MALİ KISKACA ALMIŞTIR... TÜRKİYEYE GİRERİZ DİYEN BARZANİYE MİT MÜŞTEŞARI ARACILIĞIYLA "KARDEŞİM" İFADESİNİ KULLANARAK MEKTUP YAZARKEN, KENDİSİNİ UYARAN LÜBNANA ASKER GÖNDERMEYİN ORADA BİZİM İŞİMİZ YOK DİYEN CUMHURBAŞKANINI İSE VATANHAİNLİĞİYLE SUÇLAMIŞTIR. AKP NİN VE ERDOĞANIN ÇİZGİSİNE BAKTIĞINIZDA VE AKP Yİ KİMLERİN DESTEKLEDİĞİNE BAKTIĞINIZDA VE TARAFSIZ BİR ŞEKİLDE DEĞERLENDİRDİĞİNİZDE ŞUNU GÖRECEKSİNİZ Kİ NE KADAR ÜLKEYE İHANET EDEN, TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNÜ NE KADAR TEHDİT EDEN İÇ VE DIŞ GÜÇLER VARSA ONLARI GÖRECEKSİNİZ. AKIL SEVİYESİ YANİ İQ SU 100 ÜZERİNDEN 30 OLAN HERKES BUNU GÖREBİLİR.. ARKADAŞLAR BU ŞAHİSLER DEĞL Mİ APOYA AYNI KONUŞMADA İKİ KERE SAYIN , SON YİRMİ YILDA ÖLDÜRÜLEN 30 ŞEHİTİMİZE DE KELLE DİYEN.. BİZLER KELLE NEYE DERİZ.. İYİ DÜŞÜNÜN " KAÇ BAŞ HAYVANIN VAR " SORUSUNA 100 BAŞ SIĞIRIM VAR DERİZ... BUNLARIN KAÇI TELEF OLDU DENİLDİĞİNDE İSE " 50 KELLE TELEF OLDU" CEVABI VERELİR. YANİ HAYVANLARA KELLE DERİZ. ŞEHİTLERE DEĞİL... ALLAH TÜRK MİLLETİNİN YANINDA OLSUN. BU İŞİN SAĞI SOLU YOK.. VATAN ELDEN GİDİYOR HALEN PARTİZANLIK YAPIYORSUNUZ. AKP Yİ DESTEKLEYENLERE DİKKAT EDİN... ARKALARINDA SON 4,5 YILDA OLUŞMUŞ AKIL ALMAZ VE AÇIKLANAMAZ BİR SERVET GÖRECEKSİNİZ.