19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Özdağ, MHP'lileri şikayet etti

MHP'nin 19 Kasım'da yapılacak Büyük Kongresi'nde Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye karşı aday olmaya hazırlanan Prof. Ümit Özdağ MHP Lideri'ne kaleme aldığı açık mektupta kendisine yönelik hakaretlerin durdurulmasını istedi. 

Prof. Özdağ Yeniçağ Gazetesi'ndeki köşesinde "Devlet Bahçeli'ye açık mektup" başlığı ile kaleme aldığı yazısında MHP kurultayının dostluk, kardeşlik zemininde bir hizmet ve program yarışı olarak geçmesinin Türk milletinin MHP’ye olan inancını ve takdirini arttıracağını söyledi. 

Kurultay yaklaşırken gerçekleşen bazı hadiselerin Türk milletinin MHP'deki "demokratik olgunluğa" şüphe ile bakmasına neden olduğunu kaydeden Özdağ, partiye üye olmasına yönelik gelişmelere işaret ederek, "MHP’ye üye olmak konusunda karşıma çıkarılan zorlukların bütün aşamalarının farkında olduğunuzu bildiğim için tekrar etmeye gerek duymuyorum. Türk demokrasi tarihinde partisine Danıştay kararı ile üye olan ilk parti üyesiyim. Oysa bütün bunlara hiç gerek olmayabilir, sizin vereceğiniz bir talimat ile üyeliğimin önündeki bütün engeller kaldırılabilirdi" dedi. 

SOKAK ÇOCUĞU İFADELERİ İLE HAKARET EDİYORLAR 

Yazısında isim vermeden Bahçeli'nin kurmay heyetine gönderme yaparak "Benim, değişik partilerde görev yapan ve o partilerde siyasi hayatları bittikten sonra MHP’ye gelen ve aralarında “Türkler Türkiye’de azınlıktadır” diyen yol arkadaşlarınızın da olduğu “yeni MHP’lilerden” daha az Ülkücü ve MHP’li olmadığım açıktır" diyen Özdağ, MHP Genel Merkezi adına Yusufeli Cumhuriyet Başsavcılığı'na hakkında yapılan suç duyurusuna atıfta bulundu. Özdağ, yazısında şu görüşleri dile getirdi: 

"MHP Genel Sekreter Yardımcısının sizin onayınızla benim ile ilgili suç duyurusunda bulunur iken aralarında sıfatının önünde “MHP Genel Başkan Basın Danışmanı” unvanı bulunan bir zatın da bulunduğu bir grup, Ülkü Ocakları’nın yayınlarında ve internet sitelerinde bana en ağır şekilde ve ahlak sınırlarını aşarak sokak çocuğu ifadeleri ile hakaret etmektedirler. Bu kişiler sadece bana iftiralarla hakaret etmekle kalmayıp, rahmetli Muzaffer Özdağ’a ve MHP’de Kadın Kolları Genel Başkanlığı yapmış olan annem Gönül Özdağ Hanımefendiye de ağır ve çirkin hakaretlerde bulunmaktadırlar. 

Ben geçtiğimiz üç yıl içinde sizin bir çok düşünce ve politikanızı en sert şekilde eleştirdim. Ancak ne ben ne de yakın çevrem, sizin şahsınızla ilgili en ufak bir eleştiride bulunmadı. 

Sizin basın danışmanınız ile bana ve özellikle babama ne kadar çok hakaret ederler ise o kadar çok MHP milletvekili adayı olma şansını yakalayacağını düşünen şahıslara vereceğiniz talimat ile Ülkücü Hareketin yüksek ahlakî seviyesine yakışmayan bu tavırları durdurmak elinizdedir. “Sevgide serbestiyet, saygıda mecburiyet vardır” ilkesini dile getiren bir siyaset adamının öncelikle kendi çevresinin bu ilkeye uymasını sağlaması gerekir. Bu tavrınız ve üst kurul delegelerinin şahsiyetlerine ve görüşlerine saygılı, demokratik zeminde yapılacak bir kurultay, sayın Bahçeli, sizin ve partimiz için bir zayıflık değil bir güç olacaktır. Sizin göstereceğiniz böyle bir tavır Ülkücü Hareketin düşmanlarını üzecek, Ülkücüleri ise sevindirecektir."
anka
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2006 Cumartesi 11:15:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?