18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Özdemir'den Zana'ya PKK eleştirisi

Alman Yeşiller’in Türk kökenli Avrupa Parlamentosu Milletvekili Cem Özdemir, PKK’nın son dönemde artan terör eylemleri karşısısında sessiz kalan Leyla Zana ve arkadaşlarına sert eleştirilerde bulundu.

Zana’ya daha önce ödül veren Avrupa Parlamentosu’nun bir üyesi olarak konuştuğunu belirten Özdemir, ‘Onlar (Zana ve arkadaşları) kendi içlerindeki ‘derin devlete’ fırsat vermesinler’ dedi. Avrupa’daki çeşitli ülkelerde bulunan Türk kökenli milletvekilleri ile birlikte Ankara’ya gelen Özdemir, dün Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüşmesinden önce bir basın toplantısı düzenledi. Özdemir, ‘Zana ve arkadaşlarının, artan PKK terörünü eleştirmemelerini nasıl değerlendirdiği’ sorusunu şöyle yanıtladı:

‘Kürt aydınlardan bir çoğu bu eylemleri kınıyor. Ancak sizin ismini söylediğiniz arkadaşların tavırları eksik. Biz onlar hapisteyken, özgür kalsınlar, herkes eşit olsun diye mücadele verdik. PKK terör eylemleriyle kendisini muhatap kabul ettirmek istiyor. Hiçbir ülke, başka ülkeden terörist saldırıları kabul edemez. Ancak Türkiye, Kuzey Irak’a girerek oradaki sorunun parçası olacak. Provokasyona dikkat etmek gerekir. TBMM 1 Mart’ta tezkereyi reddederek iyi karar aldı. Türkiye’nin önünde önemli fırsat var. Hedef, gençlerden PKK’ya olan desteği azaltmak olmalı. Türkiye’nin terörle mücadele ederken Avrupalı dostlarından yardım bekleme hakkı var.’
..
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2005 Salı 13:06:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?