20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Özkan sinirlerine hakim olamadı

Memleket Sevdalıları Derneği Çorlu Şubesi'nin açılışını yapmak ve düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere Çorlu'ya gelen gazeteci-yazar Tuncay Özkan,gündemdeki bir çok konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Memleket Sevdalıları Derneği Çorlu Şubesi'nin açılışını yapmak ve düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere Çorlu'ya gelen gazeteci - yazar Tuncay Özkan, parti kurmaya hazırlandığını belirterek, "Hemen hemen herşey hazır" dedi.

Katıldığı konferansta konuşan Özkan, Ergenekon soruşturması başta olmak üzere gündemdeki bir çok konu hakkında açıklamalarda bulundu. Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan paşaların durumuna değinen Tuncay Özkan, "Bu insanlar askerken darbe yapmadılar da sivil hayatta mı darbe yapacaklar. Darbe ne demek? Ben bu insanları yakından tanıyorum. Bu insanlar demokrasi dışında başka hiçbir şey düşünmeyen, Türkiye`de demokrasiyi ve çoğulcu sistemi korumak için canlarını siper etmiş insanlar. Türkiye`de yabancı destekli bir oyun oynanıyor. Bu oyunun adı Ayda petrol var oyunu. Ayda petrolün olduğuna Türkleri inandıracaklar mı? İnandıramayacaklar mı? Ergenekon iddianamesi budur. Ayda petrol olamaz. Çünkü petrolü oluşturacak fosil yakıtlar ayda yoktur" dedi.

Kanada'da hahamlık yapan ve açıklamaları ile gündeme gelen Tuncay Güney'i ağır bir dille eleştiren Tuncay Özkan, "Tuncay Güney, bir homoseksüel, bir alçak, bir yalancı, bir namussuz, bir hırsızdır. İnsanların yanına sızmış. Peki kimin adına yalan üretiyor. Parayı kimden alıyor. Şimdi Kanada'da ne işi var. Amerika`da ne işi vardı. Tuncay Güney Amerika`da kimin yanındaydı. Hangi kurumların koruması altındaydı. Kaç para aldı. Biz bu oyunları görmeyecek miyiz? Birisi konuştuğu zaman MİT'çi diye boynuna yafta yapıştırıyoruz. Adam CIA ajanı olarak konuşuyor ne yapacağız değerlendirmeyecek miyiz bunu?" diye konuştu.

Özkan, Tuncay Güney'le hiç tanışmadığını belirterek, gazete ve televizyonlarda görev aldığı dönemde Tuncay Güney'de bulunan çuvallar dolusu delillerin benzerlerinin kendisine ulaştığı iddialarının asılsız olduğunu söyledi.

Güney'e yönelik eleştirilerini sürdüren Tuncay Özkan, "Onu tanımamak benim için büyük mutluluk. Ben hayatımda çok alçak tanıdım. Alçakların bile bir düzeyi var. Bu kadar alçağı ile ilk kez karşılaşıyorum. Bunlar Türkiye`de namuslu insanları, rejimi, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü savunan insanları sindirmek amaçlı olarak ortaya atılmış yalanlar. Bunların hepsi iftira.

Tuncay Güney`in söyledikleri daha önce soruşturulmuş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmaya yer yoktur kararı vermiş. Başsavcı aynı, savcılar aynı, emniyet aynı. Bundan 3 sene önce bulamadığı hangi delili bulmuşta Tuncay Güney`in o gün değersiz olan ifadeleri değerli hale gelmiş. 9 çuval değil 19 çuval olsa ne olur. Dünyanın hangi ülkesinde 2 bin 500 sayfalık iddianame hazırlanır" açıklamalarında bulundu.

Tuncay Özkan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eşref Bitlis Ergenekon, Uğur Mumcu Ergenekon, Bahriye Üçok Ergenekon, Ergenekon her yere kon. Konunca düzeliyor mu? Düzelmiyor.

Uğur Mumcu ve diğerleri Türkiye'deki radikal terör örgütleri tarafından öldürülmüşlerdir. İddianameleri ortadadır, hazırdır. Kimse telefonunun dinlenip dinlenmediğinden, yarın sabah başına ne geleceğinden emin değil. Böyle ülkede yaşanmaz.

Türkiye'yi bir tımarhaneye çevirdiler. Türkiye`yi bir uçurumdan aşağı bıraktılar, o uçurumun sonunda çarpıp parçalanmasını bekliyorlar. Daha çok beklerler. Uzanıp onu düştüğü yerden alacağız. Daha çok bekleyecekler ve yanılacaklar. Türk yargısı romanlar ile iddianameler arasındaki farkı gösterecektir.

Gazetelerde çıkanlara göre söylüyorum, eğer iddianameler bunlarsa iddianameye de yazık bunu yazan savcılara da yazık. 600 yıllık tarikatlar, başka başka şeyler iddianamede bir parçaysa yazık, çok yazık".

Son olarak parti kuracağını sözlerine ekleyen Özkan, çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını söyledi. Özkan, "Her şeyi hemen hemen tamamladık. İsmi konusundaki açıklamayı Ağustos ayının ikinci yarısında yapacağız. Tüzük, program tamam partiyle ilgili tüm çalışmalar tamamlandı. Arkadaşlarımızı 24 Ağustos ile 24 Eylül arasında eğitime alacağız. Ondan sonra Türkiye`ye dağılıp, Türkiye`de korkunun krallığını, zalimlerin zulmünü sonlandıracağız. Eğitimlerin adı Türkiye`yi karanlıktan kurtarma eğitimler olacak" dedi.

Star
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 20:49:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yücel IP: 88.227.15.xxx Tarih : 25.07.2008 09:49:37

ya bırak sayın özkan ya yeteri kadar başımıza yalan dolan yapan siyasetçiler geldi geçti ve halen devam ediyor bir sen eksiktin sende gel tamam olsun