19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Özkan ve Önal'a beraat

Yüce Divan, Halk Bankası'nı zarara uğratmakla suçlanan eski devlet bakanları Hüsamettin Özkan ile Recep Önal'ın tüm suçlamalardan beraatine karar verdi.

Özkan ve Önal'ın Yüce Divan yargılaması 13 aydır sürüyordu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok, Özkan ve Önal için 4.5 yıl hapis ve memuriyetten men cezası istemişti. Ancak Yüce Divan heyeti, Özkan ve Önal'ın kamu haklarının kısıtlanmasına gerek olmadığına da karar verdi.

Yüce Divan çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hüsamettin Özkan, "bundan sonra sık sık görüşeceğiz" dedi.

Recep Önal ise, "bize karşı haksızlık yapanların yanlarına bırakmayacağız. Asıl görevini kötüye kullananlar ortada. Bundan sonra hakkımızı arayacağız" diye konuştu.

Yüce Divan'a sevk kararı

Özkan ve Önal, 26 ekim 2004'te, 'bakanlıkları sırasında ilgili kuruluşların raporlarının gereğinin yapılmasını geciktirdikleri ve gerekli tedbirleri zamanında almayarak görevlerini yerine getirmedikleri ve bu yolla Halk Bankası'nın zarara uğramasına sebep oldukları, usulsüz işlemlerin yapılmasına imkan sağladıkları' iddiasıyla Yüce Divan'a sevk edilmişti.

Özkan ve Önal'ın, 765 sayılı TCK'nın 'görevi kötüye kullanma' suçunu düzenleyen 240'ıncı maddesine göre cezalandırılması istenmişti.

Davanın gelişimi:

29 aralık 2004:
Anayasa Mahkemesi, Yüce Divan'a sevkedilen eski Devlet Bakanı ve Başbakan
Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile eski Devlet Bakanı Recep Önal hakkındaki dava dosyasının ön incelemesini yapmıştı.

22 mart 2005:
Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile eski Devlet Bakanı Recep Önal Yüce Divan'da savunma yaptı. Her iki eski bakan da haklarındaki tüm suçlamaları reddetmişti.

13 aralık 2005:
Eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile eski Devlet Bakanı Recep Önal'ın üç yıla kadar hapsi istenmişti.

6 şubat 2006:
Özkan, esasa ilişkin savunmasında, kendisine karşı siyasi linç girişiminde bulunulduğunu belirtmişti. Özkan ve Önal, üç yıla kadar hapis istemiyle yargılandıkları davada, esasa ilişkin savunmalarını yaparak son sözlerini söylemişti.

31 mart 2006:
Yüce Divan, Halk Bankası'nı zarara uğratmakla suçlanan eski devlet bakanları Hüsamettin Özkan ile Recep Önal'ın tüm suçlamalardan beraatine karar verdi.
.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2006 Cuma 11:12:22
Güncelleme :31 Mart 2006 Cuma 17:22:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Fatih Muhtaroglu IP: 81.215.38.xxx Tarih : 31.03.2006 15:14:23
Bu kadar uzatılarak bu dava ,kanımca kasten ZAMANAŞIMIndan düşürülmüştür. Adalaete olan güvenim çok azalmıştı şu anda hiç kalmadı..