18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Öztürk: Türban, Haçlı tasallutu

Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, ''Türkiye'nin temel sorunu, halkın deyimiyle Haçlı tasallutudur'' dedi.

Parlamentoda bugün bir basın toplantısı düzenleyen HYP Genel Başkanı Öztürk, Türkiye'de 'Kürt sorunu, terör, ekonomi, irtica, cami, içki, temel gıda, türban' gibi konuların sürekli gündemde tutulduğunu ifade ederek, Türkiye'nin de sorun üreten bir ülke olarak lanse edildiğini belirtti.

Çeşitli örnekler vererek sorunsuz hiçbir ülke olmadığına dikkati çeken Öztürk, Türkiye'nin bu sorunların çözümü için gerekli imkanlara sahip olduğunu ifade ederek ''Türkiye'nin temel sorunu batı tarafından yöneltilen tasalluttur'' diye konuştu.

Anadolu halkının bu sorunu, 'Haçlı tasallutu' olarak adlandırdığının altını çizen Öztürk, "Buna Haçlı denilmesinden rahatsız oluyorlar. Sorunların sorunu budur. 1071 Malazgirt Zaferi'nden beri sürüp giden bir kavganın rövanşının alınması izleniminin yaratıldığını görüyoruz. Yapay sorunlar yaratılıp asıl sorun unutturuluyor. Birileri Türkiye'yi un ufak etmeyi planlıyor. Birileri bunu meşru göstermek için felsefe yapıyor, tasallutun oyununu halkın gözünden saklıyor. Türkiye, AKP iktidarına kadar, dışarıdan yönlendiriliyordu. AKP, dışarıdan yönlendirmeyi dışarıdan yönetilme sürecine dönüştürmüştür. Bunun sebebi, Cumhuriyet kurumları ve bazı sivil toplum örgütleri ile kavgalı olmalarıdır. Bir destek arama ihtiyacı duydular. O destek dışarıdan, teslimiyet pahasına geldi. Bu teslimiyet, Kıbrıs'ı gidiş rampasına oturtmuştur. AKP'nin batılı güç odaklarına teslimiyeti, dinin kaderini Haçlılara vermeyi de içermektedir. Teslimiyet bugün Türkiye'nin Türkiye'den yönetilmemesi sürecini yaratmış bulunuyor. Böyle bir teslimiyet türü ilk kez görülmektedir" ifadelerini kullandı.

9 aylık dönemde cari açığın 20 milyar dolar, dış ticaret açığının da 40 milyar doların üzerinde olduğunu, son 2 yılda bütün borçlara 140 milyar dolar eklendiğini kaydederek, özelleştirmelere rağmen borçların arttığını ileri süren Öztürk, ''Ekonomik göstergelere iyi bakıldığında, 2001 krizinin iki katı cari açık var. Borsa nasıl rekor kırıyor; dışarıdan borsaya sokulan 40 milyar dolar, Türkiye'yi suni teneffüsle ayakta tutuyor. Bu parayı geri çekerlerse Türkiye'nin 2 saatte nefesi kesilir. Sıcak paranın odakları Türkiye'yi 25. kattan asmışlar, istediklerini alıyorlar. Türkiye'de, neyin ne olduğunu borsa belirliyor'' dedi.

Öztürk, gazetecilerin, ''Kadınlar için ayrı camiye gerek var mı?'' sorusuna ise ''Hayır'' karşılığını verdi.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 12:57:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?