20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Pamukoğlu yerel seçimlerde yok

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, 2009 yılında yapılacak yerel seçimlere parti olarak girmeyeceklerini, kendilerine yakın olan bağımsız adayları destekleyeceklerini söyledi.
Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Pamukoğlu, il ve ilçelerde teşkilatlanma çalışmalarının sürdüğünü bu kapsamda Düzce'ye geldiğini belirterek "Türkiye çapında teşkilatlanma çalışmalarını yürütüyoruz. İl ve ilçe başkanlarını belirlemeye çalışıyoruz. Birçok arkadaşımız buna talip oluyor. Şu an 57 ilden teşkilatlanma ile ilgili talep var, bilgileri depoladık inceliyoruz.

Düzce'de il ve ilçe başkanları noktasında arkadaşlar görüş alışverişinde bulunduk. Bizim başkanlarımız partililerimiz halk adamı gibi
olacak devlet adamı gibi çalışacak" dedi.


Hak ve Özgürlük Partisi'nin 4 Eylül günü siyasi hayatına başladığını belirten Pamukoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Hak ve Eşitlik Partisi, Sivas Kongresi'nin başlangıç günü olan 4 Eylül günü Türk siyasi sahasına çıkmıştır. Hak bu ülkede en çok yenen ve en çok çiğnenen kavram olduğundan eşitlik ise hiç bulunmadığından partinin adı 'Hak ve Eşitlik' olarak seçilmiştir. Parti olarak siyasi alana çıkma sebebimiz halktaki umutsuzluk, çaresizlik ve kendilerini boşlukta hissetmeleridir. Halkın istekleri doğrultusunda gerçekleşmiştir."


Ülkemizde ekonominin artık tamamen battığını, satılacak bir şey kalmadığını anlatan Pamukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemizin bankaları postanesi her şeyi satıldı. Eskilerin bir sözü vardır bankalar ve postaneler elden giderse bağımsızlığını kaybetmiştir. Bütün topraklarımız ipotek altında. Bağımsızlığımız sadece lafta kaldı. Sonuç olarak ülkenin siyasi, ekonomik ve güvenlik durumu halkın canını sıkıyor ve halk bir çıkış yolu önder arıyor."


2009 yılında yapılacak seçimlere parti olarak girmeyi düşünmediklerini işaret eden Pamukoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Parti olarak kurulduk fakat, siyasi partiler kurultayını yapmadan seçimlere girilemiyor bilindiği gibi. Bizde teşkilatlanmaları ve kongrelerimizi tamamlayıp 2009 yılı Ocak ayında kurultayı yapacağız, ben dahil herkesi halk seçecek. Bunun akabinde yerel seçimlere girebiliriz ama şu an biz yerel seçimlere katılmayı düşünmüyoruz. Doğru, dürüst bağımsız adaylara destek vereceğiz."

İha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 18:20:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?