28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

'Papa'ya Ayasofya yasağı'

Son günlerde İtalya'nın ruhani Lideri Papa 16. Benediktus'un, İslam Dünyası'na ve Hz. Muhammed'e yaptığı hakaretlerinin ardından Büyük Birlik Partisi (BBP) Parti Teşkilatlarından Sorumlu Genel Başkan Av. Edip Özbaş ve BBP İl Başkanı Bayram Karacan, partisinin İl Divan Toplantısı öncesindeki basın toplantısında Papa'yı protesto etti.
 
Çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda Edip Özbaş, "Ülkeyi idare edenlerin kendisini seçenleri iteleyip kakaladığı, zulmün taşeronluğundan gurur duyulan bir dönem. Milli sermayenin, küresel sermayenin ayaklar altına alınmasına ekonomide kurtuluş olarak görüldüğü bir dönemden geçiyoruz" dedi. Özbaş, Fatih Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, Kıbrıs sorununa da değinerek, "Kıbrıs Türk kalesinin düşürülmesi noktasında" diye konuştu.
 
Terörle mücadelede alınan kararları da eleştiren Edip Özbaş, "AB yönetiminden daha farklı düşünülmemekte. Terörle mücadele koordinatörlere havale edilerek uluslararası bir zemine taşınmak istenerek küresel güçlere havale edilmek isteniyor. Ülke tehlikededir. Ülkeyi yönetenler kötü yola düşürmüştür. Kurtulmak için derhal bir seçim yapılmalıdır. Bugün seçim istemek vatan hainliği değildir. Aksine vatan severliğin kendisidir. Son günlerde ülkenin içinde bulunduğu bu karanlık dönemeçte etrafımızı saran ayrık otlar bir taraftan, baykuş ötüşmeleri diğer taraftan bilmem hangi devletin, birliğinde ortaya çıkmış haritalar. Baykuşların ötüşüyle bu işbirlikçileri kastediyorum hiç kimse sevinmesin. Bu ülkeyi kimseye vermeyiz" dedi.
 
Özbaş, İslam Dünyası'na ve Hz. Muhammed'e hakaretlerde bulunarak tepki çeken Papa 16. Benediktus için de, "Dinimize hakaret ederek maneviyatımızla dalga geçerek ülkemizi ziyarete yeltenenler, özür dilemeyenler. Yarın geldiklerinde bu milletin engin tepkisini göreceklerdir" açıklamasında bulundu.
 
Basın mensuplarının, "Papa'nın Türkiye ziyaretinde nasıl bir tavır takınacaksınız?" şeklindeki sorusunu cevaplayan İstanbul İl Başkanı Bayram Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Papa bildiğiniz gibi Kasım ayında İstanbul'a geliyor. Ayasofya'yı ziyaret edip burayı kutsayacak. Kutsadığı zaman da burası bir kilise sayılacak. Biz BBP olarak Papa'yı Ayasofya'ya sokmayacağız. Bunun içinde vatandaşlardan destek bekliyoruz, bize destek olmaya çağırıyoruz, fakat vatandaşlar katılmazsa bile biz parti olarak Papayı Ayasofya'ya sokmayacağız."
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2006 Pazar 17:02:05
Güncelleme :1 Ekim 2006 Pazar 18:08:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?