19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Parmaklıklar arkasından Köşk'e

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AKP kapatma davasının sonuçlanmasının ardından dün ilk kez Çankaya Köşkü’ne çıktı.

Yemekte Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve Kılıç arasındaki sıcak diyalog da dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Gül, resmi ziyaret için Türkiye’de bulunan Bahreyn Kralı Hamad Bin El-Halife onuruna dün bir akşam yemeği verdi.Kapatma davası sonrası ilk kez Köşk’te verilen resmi davette kurumlar arası uyum mesajları veril di.

Yüzler gülüyordu

Davette, Gül ve Kral ile ilk tokalaşan Haşim Kılıç oldu. Kılıç’ın ardından Ali Babacan ve Orgeneral Büyükanıt salona girdi. Protokol masasının başında tokalaşmanın bitmesini bekleyen, Kılıç, Babacan ve Büyükanıt arasındaki samimi ve sıcak sohbet dikkatlerden kaçmadı. Büyükanıt, uzaktan selam veren Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’a da yaklaşarak tokalaştı.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın katılmadığı yemekte bir ilke de DTP Milletvekili Sebahat Tuncel imza attı. Tuncel ilk kez partisi adına Köşk’te bir davete katıldı. Tuncel, 5 Kasım 2006’da PKK mensubu olmaktan yakalanan ve Gebze Cezaevi’nde, tutukluluğunun 9’uncu ayındayken İstanbul 3’üncü bölgeden milletvekili seçilerek serbest bırakılmıştı.

Erdoğan’ın yemek öncesinde kral ile Başbakanlık Resmi Konutu’nda görüştüğü için yemeğe katılmadığı belirtildi.

Pozitif güç hedefi

Gül, yemekte yaptığı konuşmada Türkiye’nin bölgede pozitif bir güç olmayı hedeflediğini, bunun için bölgenin barış ve huzuru için çalıştığını belirterek, Bahreyn’in bölgedeki barış ve istikrara katkıları için teşekkür etti. Kral El-Halife de konuşmasında, "Yaratıcılık, ılımlılık ve birlikte yaşama anlayışını güçlendirmeye çalışan Türkiye’yi sorumluluk sahibi ortak olarak görüyoruz" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 14:59:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yasin Çevik IP: 88.230.126.xxx Tarih : 8.08.2008 19:56:26

yazıklar olsun seçenede, seçtirenede, buna müsade edenede, kanlı elleri ve kanlı düşünceleri ile orada onu misafir edenide kınıyorum!!!