28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Pepe: Her şeyi projektör altına alıyoruz

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, orman alanlarıyla ilgili her şeyi projektör altına aldıklarını ifade ederek, “Ağası, paşası, köylüsü kentlisi, zengini fakiri ayırmayacağız. Yanlış yapan kim olursa olsun üstüne gideceğiz” dedi.

Maslak'taki Orman Bölge Müdürlüğünden hareket eden bir helikopterle yaklaşık yarım saat havadan ormanları denetleyen Bakan Pepe, dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Pepe, helikopter turunda Beykoz sırtlarındaki tüm ormanları görme imkanı bulduğunu belirterek, Acarkent ve yakınındaki kule inşaatları ile Serdaroğlu özel ormanında inşaatı durdurulan yerlerin son durumunu gördüğünü ifade etti.

Havadan kısa bir ufuk turu yaptıklarını kaydeden Pepe, “Ormanlarımızın durumu havadan pek iyi gözükmüyor” dedi.
Pepe, bir soru üzerine, Serdaroğlu ormanındaki inşaat çalışmalarının bir süre önce ve Acarkent'in yanındaki iki kulede de inşaat faaliyetlerinin durdurulduğunu dile getirerek, “Zaten gerekli yasal prosedür işliyor. Şu anda birden fazla davanın olduğunu ifade edeyim” diye konuştu.

Daha önce de benzer incelemeler yaptığını kaydeden Pepe, şimdi de son durumu görme fırsatı bulduğunu ifade etti.
Bakan Pepe, yeni ağaçlandırma çalışmaları yapacaklarını da bildirerek, “20 bin dönümlük yeni ağaçlandırma yapacağız. İstanbul'un akciğerlerine ilave yapmamız, tamir yapmamız lazım. Maden sahalarından terk edilen alanlar var. Oralarla ilgili çalışmalar yapılıyor. Yakında oralarda ağaçlandırma çalışmalarına başlayacağız” şeklinde konuştu.
İnşaatı durdurulan yerlerle ilgili bundan sonraki sürecin ne şekilde olacağına ilişkin soruyu da Bakan Pepe, “Yasal süreç devam ediyor. Bunun sonucunda neler yapılacağı belli olacak” yanıtını verdi.

Başka bir soru üzerine de Pepe, “Her şeyi projektörlerimizin altına alıyoruz. Yanlış yapan kim olursa olsun.... Ağası, paşası, köylüsü kentlisi, zengini fakiri ayırmayacağız. Yanlış yapan kim olursa olsun üstüne gideceğiz” diye konuştu.

a.a
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2006 Cuma 17:49:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?