22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

PKK bitecekse herşeye varım!

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, "PKK bitecekse, ben herşeye varım" diye konuştu.

Meclis kulisinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kuzu, böyle bir hazırlık olup olmadığı konusunda bilgisinin olmadığını ancak kişisel görüşlerini açıkladığını ifade etti. Kuzu, geçmişte pişmanlık yasalarından sonuç alındığı ve alınamadığı zamanlar da olduğunu ancak şu anda tablonun farklı olduğunu söyledi.

Kuzu, “ABD, Arap ülkeleri ve AB’nin Türkiye’nin yanında olduğu ve PKK’nın sonunun geldiğinin farkında olduğu bu dönemde, zorla örgüte sokulmuş, yaşı küçükken girmiş olanlara bir imkan vermek lazım. Böyle bir yasanın içinin nasıl doldurulacağını asker sivil bürokrasi birlikte belirler” dedi.

Kuzu, böyle bir düzenlemede elini kana bulamama şartının geçerli olması gerektiğini, suçu işleyenlerin görmezden gelinemeyeceğini söyledi.

Kuzu, “Bu işi bu sefer tamamen çözmekte yarar var. Bu nasıl cazip hale getirilebilir bunu bilmiyorum. Ben anayasa hukukçusuyum, ceza hukukçuları, asker sivil bürokrasi sınırlarını belirler, içini doldurur” dedi.

ANKA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 12:54:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
lütfü mortaş IP: 85.96.29.xxx Tarih : 11.12.2007 20:16:03

sayın kuzu abd ab ve araplar türkiyenin yanında diyorsun hep yanında görünür gibi yapıp galleşçe bizi arkadan hançerlemedilermi sayın kuzu gerçekten bunu inanarakmı söylüyor inanarak söylüyorsa bende şunu söylüyorum iyiki okumamışım