28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

'PKK için üçlü mekanizma kullanılsın'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Robert Zoellick ile yaptığı görüşmede, ''Irak'ta yeni bir hükümet kurulmasıyla birlikte PKK'nın varlığıyla ilgili olarak üçlü mekanizmanın devreye sokulmasını istediği'' bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, Erdoğan-Zoellick görüşmesinde, Türkiye ile ABD arasında gündemde olan temel konular ele alındı. Görüşmede, Zoellick'in, Başbakan Erdoğan'a Sudan ziyareti ve ziyaretin ardından verdiği mesajlar için teşekkür ettiği ve Darfur'daki izlenimlerin karşılıklı olarak anlatıldığı ifade edildi.

ABD İRAN KONUSUNDA DESTEK İSTEDİ

Zoellick'in, Irak'taki yeni hükümetin yapısıyla ilgili bilgi verdiği görüşmede, İran'ın Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu ile ilişkilerinin devamı için Türkiye'nin desteğini istediği öğrenildi.

ERDOĞAN'DAN TEK TÜRKMEN BAKAN VAR UYARISI

Başbakan Erdoğan'ın da görüşmede, ''Irak'ta kurulan yeni hükümette, sadece bir Türkmen bakanın bulunmasını eleştirdiği ve bununtemsil adaletine uymadığını'' söylediği ifade edildi. Başbakan Erdoğan'ın ''önümüzdeki sonbaharda Irak'ta yapılacak genel seçimlerin mutlaka adil, katılımcı ve şeffaf yapılması gerektiğini vurguladığı'' da öğrenildi. 

Erdoğan'ın ayrıca, ''Kerkük konusunda Türkiye'nin hassasiyetlerinidile getirdiği ve PKK'nın varlığıyla ilgili olarak üçlü mekanizmanın devreye sokulmasını istediği'' de kaydedildi.
aa
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2006 Pazar 17:17:43
Güncelleme :21 Mayıs 2006 Pazar 17:39:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?