22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

PKK Mehdi Zana'yı hain ilan etti

PKK, internet sitesindeki yazıda, DTP Parti Meclisi üyesi Leyla Zana’nın eşi ve Diyarbakır eski Belediye Başkanı Mehdi Zana'yı ‘ihbarcı’ ilan etti ve ‘Kürt hareketinin karşısında olmakla’ suçladı.

Örgütün internet sitesinde Hayri Engin imzasıyla yer alan yazıda Mehdi Zana'nın gazetecilerin bir sorusunu yanıtlarken “PKK Kürtlerin hakkı, hukuku için mi çabalıyor, başka bir şey için mi onu bilemem” dediği kaydedildi. Mehdi Zana'nın, Türk devleti yetkilileriyle flört ettiği iooia edilen yazıda, “Bu aralar her nedense çatlak ve kart sesler çoğaldı.

Kurt sisli havayı sever derler ya bu aralar biraz ortalık toz duman, bunu fırsat bilen kimi kişilikler seslerini yükseltmeye başladılar. İlginç olan bu koraya Bay Mehdi Zana’nın da katılmasıdır. Peş peşe demeçler vermeye başlamış. Halbuki siyaset ciddi bir iş. Her ağza gelen söylenmez” denildi.

Tehditkar ulsupla kaleme alınan ve ‘Baylar şaşırmayın ve sabrımızı taşırmayın’ denilen yazıda, “Sözler, görüşler hakaret ve itham edici olursa hem söyleyeceğimizi söyleriz, hem de yapacağımızı yaparız. Çamur atarım, tutarsa tutar tutmazsa izi kalır misali karalamalar kampanyalarına izin vermeyeceğimiz bilinmelidir. Herkesi sağduyulu olmaya ve halk düşmanlığı yapanlara karşı tavır almaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
Dünya Bülteni
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2007 Cumartesi 00:55:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?