18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

PKK milletvekili kaçırdı

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, PKK'lılarca kaçırıldı.

 

CHP Milletvekili Hüseyin Aygün, vekili olduğu Tunceli’de kaçırıldı.

Aygün'ün PKK'lılarca kaçırıldığı açıklaması, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen’den geldi.

Aygün'ün 8 Ağustos'tan bu yana bulunduğu Tunceli'de, bugün Ovacık'a gittiği ve kent merkezine dönüş yolunda aracının önü kesilerek kaçırıldığı kaydedildi.

Alınan bilgiye göre, Aygün ile birlikte, danışmanı ve Akşam gazetesi Tunceli Muhabiri Kadir Merkit’i taşıyan otomobilin yolu, saat 19.00 sularında Ovacık karayolunun 35 kilometresinde kesildi.

2 kişi oldukları belirtilen PKK militanları, muhabir ve danışmanı serbest bırakırken Hüseyin Aygün’ü alarak ormanlık alana girdi. Kaçırılma olayı da, serbest bırakılan muhabir ile danışmanın Tunceli kent merkezine dönmeleriyle öğrenildi.

İki kişinin ifadesi alınırken, bölgede operasyon başlatıldı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'den de, ''Tunceli polisimiz ve jandarmamızca bölgede her türlü arama faaliyetleri başlatıldı'' açıklaması geldi.

İLK KEZ SİVİL ELBİSE İLE YOL KESTİLER
Tunceli-Ovacık arasında Milletvekili Aygün’ün kaçırıldığı bölgede PKK’lılar daha önce de yol kesip, durdurduğu araçlar üzerindeki yolcular üzerinde kimlik kontrolü ve örgüt propagandaları yapmıştı. Bölgede yol kesen PKK’lıların üzerinde dağda giydikleri kıyafetler bulunurken yetkililer, PKK’lıların ilk kez sivil kıyafetle yol kesmesine dikkat çekti.

KANDİL'DEN ŞİFRELİ MESAJ
PKK'lılar tarafından kaçırılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyen Aygün'ün, Ovacık ziyaretini sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan duyurduğu ortaya açıktı. Aygün, Facebook sayfasına "Ovacık'a gidip vatandaşlarla buluşacağım" diye yazdı.
İddiaya göre Kandil'den önceki gün şifreli mesajla Tunceli'deki PKK'lılara Hüseyin Aygün'ü kaçırması talimatı verildi. Ancak bu mesaj güvenlik güçlerince deşifre edilemediği için milletvekili Aygün, korumasız kaldı. Facebook'tan da yararlanarak Aygün'ü gezisi boyunca izleyen PKK'lılar, Ovacık dönüşünde aracını takip ederek kaçırma eylemini gerçekleştirdi.

EŞİ KONUŞTU
Aygün’ün eşi Emine Aygün, üzgün olduğunu söyledi. Tunceli'de olduğunu söyleyen Emine Aygün, olayla ilgili gelişmeleri validen öğrendiklerini kaydetti.

VALİ: ÖRGÜT KARARIYLA
Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, aracı özellikle durdurulan Aygün'ün örgüt kararıyla alıkonulduğunu ve bunun dışında herhangi bir bilgi edinilemediğini söyledi.

DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALARI VARDI
Bu dönem Meclis’e giren Hüseyin Aygün, insan haklarına yönelik çalışmalarıyla tanınıyor.

Ankara Hukuk Fakültesi mezunu olan ve vekillik öncesi 14 yıl Tunceli’de ceza avukatılığıyla birlikte baro başkanlığı yapan Aygün’ün 3 de kitabı bulunuyor.

Aygün, son dönemde dikkat çeken açıklamalarıyla sık sık gündeme gelmişti: 'Dersim katliamı bir soykırımdır', 'Uludere bir katliamdır ve bu AKP’nin 33 kurşunudur', 'Alevilik bir dindir'...

PKK'lılardan Aygün'e: Sizi misafir edeceğiz

Tunceli'de kaçırılan CHP Milletvekii Hüseyin Aygün ile kaçırma eylemini yapan iki PKK'lı arasındaki konuşmayı, olayın tanığı Aygün'ün danışmanı Deniz Tunç anlattı.

"Ovacık'tan ayrıldık ve yaklaşık 10 dakika geçmişti ki, silahlı iki kişi tarafından yolumuz kesildi.

Hüseyin Aygün'ün araçtan inmemek için direndi ve PKK'lılarla Kürtçe konuştu; biz konuşulanları anlamıyorduk.

Konuşma devam ederken Hüseyin Aygün bizi bilgilendirdi. 'Gerekirse beni vurun ama gazeteciyle danışmanımı serbest bırakın, onlar gitsinler' dedi.

25 dakika boyunca direndi ve iki silahlı adam bizi serbest bıraktı. Aygün'e, 'Bir süre sizi misafir edeceğiz' diyerek götürdüler."

 

...
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2012 Pazar 23:34:50
Güncelleme :13 Ağustos 2012 Pazartesi 01:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?