19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

PKK siyasiyse size ne gerek var?

Başbakan Erdoğan, DTP'ye kastederek, "Madem PKK siyasi bir örgüt, o zaman size ne gerek var?" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'daki bombalı saldırıyla ilgili olarak, ''Terör örgütü için 'siyasi bir örgütlenme' diyen anlayış acaba bu çatı altında ne iş görüyor? Madem siyasi bir örgüt size ne gerek var?'' dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, Diyarbakır'da 6 kişinin ölümü, 67 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırıdan söz ederken, Demokratik Toplum Partisi'ni de sert sözlerle eleştirdi.

Erdoğan, "Terör örgütü için 'siyasi bir örgütlenme' diyen anlayış acaba bu çatı altında ne iş görüyor? Madem siyasi bir örgüt size ne gerek var? Niçin hala kalkıp tavrınızı koyamıyorsunuz? Siz korktukça, kaçtıkça biliniz ki korkunun ecele faydası yoktur, gelip bir gün sizi yakalayacaktır" diye konuştu.

Terörün, toplumdan tecrit olacağını kaydeden Erdoğan, "Esasen bugün yaşanan da toplumdan ve dünyadan tecrit olmanın, tabansız kalmanın şuursuzluğudur" dedi.

"Çocuk masumiyetine kastedecek kadar insanlığa düşman olmak hangi düşünceyle izah edilebilir?" sorusunu yönelten Erdoğan, "Biz bu tuzakları biliyoruz. Bölge insanı bu tür tuzaklarla çok imtihan oldu. Uluslararası uyuşturucu mafyasının maşası olarak onlarla adeta sarmal halinde iç içe geçen bu cinayet şebekesi açık söylüyorum; sonun başlangıcına yaklaşmıştır" ifadesini kullandı.

"Böyle alçakça bir eyleme girişenler nasıl insaniyetten, insanların haklarından bahsedebilirler?" diyen Başbakan, "Bu kanlı eylemler bölge insanının karakterinden, seciyelerinden, örfünden nasibini alamamanın da bir sonucudur. Bu tür yöntemler bu ülkenin toplumsal dokusunu, insan profilini yansıtmamaktadır. Toplumuna, örfüne, dinine, geleneklerine bu kadar yabancılaşan, insani hasletlerini bu kadar yitirenler, hiçbir insanımızı temsil edemez, hiçbir vatandaşımızı temsile soyunamaz" diye konuştu.

MASKELİ TERÖRÜN ŞİFRELERİ ÇÖZÜLDÜ

Erdoğan, uluslararası toplumun da hükümetin kararlı tutumu sonucu artık, maskeli terörün şifrelerini çözdüğünü, maskenin arkasındaki karanlık eşgali tanıdığını söyledi.

Erdoğan ayrıca, terörle mücadelede teşhis ve tespitten çok, çözüme yönelik şeyler söylenmesi gerektiğini belirterek, "Görüneni konuşmak, hiçbir zaman siyaset yapmak değildir. Var mı çözümün, bunu söyle. Yoksa diğeri sadece bütün bu olanları ranta dönüştürmektir" dedi.

Başbakan Erdoğan,"Hiçbir toplumsal mesele, hiçbir gerekçe, teröre meşruiyet kazandırmaz. Siyasetteki bütün muhataplarımızdan beklentimiz, terör ile toplumsal meselelerimizi mutlaka birbirinden ayırarak konuşabilme ve siyaseti meşru çözüm yolu olarak kurumsallaştırma çabasına katkı yapmalarıdır. Hiçkimse ama hiçkimse, meşru zemin ile gayrımeşru çizgide aynı anda bulunamaz" diye konuştu.

DEVLET SIRRI NEREDE BAŞLAR, NEREDE BİTER?

Meclis gündemine gelmek üzere olan son derece önemli yasa tasarılarının da bulunduğunu ifade eden Başbakan, bunlardan birinin, devlet sırları ve gizliliğin nerede başlayıp nerede bittiğiyle ilgili konuları yasal bir zemine ve hukuki tanımlamalara bağlayacak olan tasarı olduğunu belirtti.

"Bizde maalesef devlet sırrı kavramı, zaman zaman istismar edilmiştir" diyen Başbakan Erdoğan, bu yasal düzenlemeyle bu konuyu istismar edilmekten, vatandaşın bilgi alma özgürlüğünü sınırlayacak, devletin faaliyet alanı içinde karanlık bölgeler oluşturacak belirsizliklerden tümüyle uzaklaştırdıklarını söyledi.

...
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 15:51:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?