16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

PKK'lı Canan da tutuklandı

Fransa’nın başkenti Paris’te polisin dün terör örgütü PKK yandaşlarına yönelik operasyonlarından sonra, Belçika’da da çeşitli sorgulama ve operasyonlar yapılıyor. 

Fransız basını, başkent Paris'te dün yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 13 terör örgütü PKK yandaşının, uyuşturucu ticareti yapmasından şüphe edildiğini yazdı. 

Belçika'da yakalananlar

Fransa’da tutuklanan "üst düzey" örgüt üyeleri arasında, terör örgütünün "Avrupa sorumlusu" olarak tanıtılan Rıza Altun’un da bulunduğu, Belçika’daysa "terör örgütü komutanlarından" Canan Kurtyılmaz’ın tutuklandığı öğrenildi. Bu teröristin, Fransa’nın talebi üzerine tutuklanarak Paris’e gönderildiği belirtildi. 

Belçika’da, terör örgütü üyelerinden eski DEP milletvekilleri Remzi Kartal ve Zübeyir Haydar’ın sorguya çekildikleri de bildiriliyor. 

Paris’teki operasyonlar sonunda, aralarında terör örgütünün "önemli yöneticilerinin" bulunduğu 13 kişinin gözaltına alındığı, bazı belge ve bilgisayarlara el konulduğu, çeşitli silahlar ele geçirildiği belirtiliyor. 

Gözaltına alınanlara, teröre mali kaynak sağlama dışında, "organize suç" ve "kara para aklama" suçlamaları yöneltiliyor. 

Terör örgütü yandaşlarının, örgüte karşı düzenlenen operasyonlara Fransa, Belçika ve çeşitli ülkelerde tepki çağrıları yaptıkları gözlemleniyor. 

PKK'nın uyuşturucu ticareti yaptığı şüphesi 

Fransız basını, başkent Paris'te dün yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 13 terör örgütü PKK yandaşının, uyuşturucu ticareti yapmasından şüphe edildiğini yazdı.

Le Figaro ve Liberation gazeteleri, soruşturmayı yürüten kaynaklara dayanarak verdiği haberlerde, daha önce yakalanan iki PKK üyesi teröristin döviz bürosunda dolara çevirmek isterken ele geçirilen avrolarının üzerinde kokain ve eroin izine rastlandığını duyurdu.

Soruşturmayı sürdürenler, "parayı taşıyanlar uyuşturucu kullanıcısı olabilecekleri", "paranın uyuşturucuyla birlikte taşınmış olabileceği" veya "paranın uyuşturucu ticareti karşılığında alınmış olabileceği" ihtimallerini değerlendiriyor.

Bu arada Le Parisien gazetesi, yine üst düzey bir kaynağa atıfta bulunarak, "gözaltına alınanların, terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki üst düzey yöneticileriyle doğrudan ilişki içinde olduklarını" yazdı.

Gazete ayrıca, gözaltına alınanların terör örgütü PKK'nın Avrupa'daki üst düzey yöneticilerinden olduğunu ve sürekli olarak Avrupa ülkelerinde dolaştığını duyurdu.



aa
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2007 Salı 12:03:30
Güncelleme :6 Şubat 2007 Salı 12:47:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?