19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Provokasyonlara izin verilmeyecek

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, eski genel başkanları ve eski başbakan Bülent Ecevit'in yarın yapılacak cenaze töreni için güvenlik güçlerinin en kapsamlı şekilde gerekli önlemleri alacaklarını belirterek, "Provokasyonlara asla izin verilmeyecek" dedi.

Sezer, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, bugün Atatürk'ün ölümünün 68'inci yıldönümü olduğunu, O'nun ışığının sönmediğini ve sönmeyeceğini, yol göstermeye devam edeceğini ifade etti. Yarın da önderleri Bülent Ecevit'in cenazesinin toprağa verileceğini anımsatan Sezer, cenaze töreniyle ilgili provokasyondan söz edenler bulunduğunu belirtti ve "Bunun olmayacağına da inanıyorum" diye konuştu.

Ecevit'in sevgi ve barış adamı, ülkenin yetiştirdiği en büyük devlet adamlarından birisi olduğunu ifade eden Sezer, son görevlerini Ecevit'e yaraşır biçimde, sevgi ve barış ortamında yerine getireceklerini kaydetti. Ecevit'e saygı için gelen herkesin bu olgunluğu ve sağduyuyu göstereceğine inandığını dile getiren Sezer, şöyle devam etti:

"Büyük kitlelerin katıldığı törenlerde birtakım kötü niyetli kişilerin provokasyon amaçlı tahrik ve tertiplere girmesi her zaman olasıdır. Vatandaşlarımız bu tür tahriklere itibar etmemelidir, etmeyeceklerdir, ona da güveniyorum.

Güvenlik güçlerimiz en kapsamlı şekilde gerekli tedbirleri almaktadır. Provokasyonlara asla izin verilmeyecektir. DSP olarak 5 bin partili arkadaşımızı törende görevlendirdik. Parti görevlilerinin hepsinde mavi gömlek bulunacaktır."

Sezer, törenin 08.30'da Genel Merkez binasında başlayacağını, saygı duruşu ve kendisinin yapacağı anma konuşmasının ardından Ecevit'in naaşının TBMM'ye götürüleceğini, ardından 11.15'te Kocatepe'ye getirileceğini belirtti. Cenaze namazı sonrasında naaşın top arabasına konulacağını ve yürüyüşün başlayacağını ifade eden Sezer, Devlet Mezarlığı'nda defin işleminin gerçekleştirileceğini söyledi. Sezer, "Vatandaşlarımızın çok büyük bir bölümü Devlet Mezarlığına giremeyeceği düşünülürse, defin töreninden hemen sonra mezarlık ziyarete açılacak" dedi.


aa
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2006 Cuma 14:12:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?