19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Rahşan Hanım: 'Üzüntüm sonsuzdur'

Tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi'nde dün akşam saat 22.40'ta dolaşım ve solunum yetmezliği sonucu vefat eden eski Başbakan Bülent Ecevit, önümüzdeki çarşamba günü toprağa verilecek.

Bu arada Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'ten ilk açıklama geldi:

''Eşim Bülent Ecevit, tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi'nde, 5 kasım 2006 tarihinde saat 22.40'ta vefat etmiştir. Duyduğum üzüntü sonsuzdur. Tüm ulusumuzun başı sağolsun.''

Ev yasa büründü

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Ankara Valisi Kemal Önal, eski bakanlardan Hikmet Çetin ve Hikmet Uluğbay da Rahşan Ecevit'e Or-An'daki evinde taziye ziyaretinde bulundu.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Bakan Aksu, ''aile, henüz cenaze ile ilgili ne yapılacağını görüşüyor. Biz de üzerimize ne düşüyorsa yapacağız'' dedi.

Aksu, Ecevit'in devlet töreniyle defnedilip defnedilmeyeceği sorusu üzerine bunun henüz görüşülmekte olduğunu ifade etti.

Hikmet Çetin ise, Rahşan Ecevit'in sağlık durumuyla ilgili bir soru üzerine, ''çok iyi gördüm'' dedi.

Bülent Ecevit'in evinin bulunduğu binanın girişinde bir taziye defteri açıldı. Defteri ilk imzalayan Şerife Suat Erçetin, deftere ''büyük lider, büyük şair. Nazik, sevecen, vatansever, dürüst bir insan, ulaşılmaz bir lider. Onu çok özleyeceğiz. Ona çok şey borçluyuz'' yazdı.

Evin önünde kalabalık bir gazeteci grubu bekliyor. Ziyaretler devam ederken, belediye araçları da Ecevit'in evinin bulunduğu sokaklardaki karları temizledi. Bir postacı da Ecevit'e gönderilen mektupları getirdi.

DSP'lilerin bekleyişi sürüyor

Bülent Ecevit'in vefatının ardından, DSP'lilerin GATA önündeki barakada bekleyişi sürüyor.

Ecevit'in ölüm haberinin alındığı ilk saatlerde GATA'nın önünde büyük bir kalabalık oluşturan partililer, saatin ilerlemesi ve soğuk hava nedeniyle DSP ilçe örgütlerine geçti.

Bülent Ecevit'in hastaneye kaldırılmasının ardından GATA önünde kurulan barakada, DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Erçelebi ile bazı partililerin bekleyişleri sürüyor.

Ecevit ile ilgili anılarını anlatan bazı partililer, zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı. Hasan Macit, ölüm haberinin ardından tüm il ve ilçe örgütleriyle temasa geçildiğini ve tüm parti binalarının açılmasını istediklerini söyledi.

Hastane önündeki defterden mesajlar...

Hastane önünde açılan deftere duygularını aktaran Turgay Uygur adlı bir partili Ecevit'i 18 yaşında tanıdığını belirtterek, ''umudumuzdun Ecevit, umutlarımız senin özlemlerinle yeşerecek'' diye yazdı.

Saadettin Şenol adlı bir vatandaş da, ''MHP sempatizanı olmama rağmen sizin çizdiğiniz bu yolu örnek alarak yaşantımı sürdüreceğime söz veriyor'' diyerek duygularını deftere aktardı.

Murat Ulusam da deftere, ''Türk halkının başı sağolsun bir yıldız kaydı. Allah gani gani rahmet eylesin'' diye yazdı.

Ecevit hastaneye yattığından bu yana umutlu bekleyişlerini hiç kaybetmediklerini belirten Kenan Sönmez de, ''ilkelerinizi sonsuza kadar yaşatacağıma ant içerim'' diyerek duygularını dile getirdi.

Emekli öğretmen Osman Altınsoy, deftere ''Saygıdeğer Başbakanım ömrümde üç adam tanıdım. Biri Atam, biri babam, biri de siz. Rahat uyu yüce insan'' diye yazdı.

Partili Ender Eş de, duygularını ''Sayın Karaoğlan, şu anda ne yazacağımı, ne diyeceğimi bilemiyorum. Senin için Allah'tan rahmet dilemek bile beni çok üzüyor. Seni unutmak mı asla'' diye aktardı.

Nursel Kızılırmak ise deftere ''bir Cumhuriyete saldırıdan sonra hastalandınız. Bir Cumhuriyet yürüyüşünden sonra vefat ettiniz. Sizi çok özleyecek ve arayacağız. Allah rahmet eylesin, rahat uyu. Türkiye'nin başı sağolsun'' diye yazdı.

Bu arada DSP'nin resmi internet sitesi de Bülent Ecevit'in vefatı üzerine normal yayınını durdurdu. Sitede, siyah zemin üzerinde ''ulusumuzun başı sağolsun'' mesajı ile Ecevit'in elinde beyaz güvercin bulunan bir fotoğrafına yer veriliyor.


CNN Türk
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2006 Pazartesi 15:00:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
GALİP TARHAN IP: 85.103.105.xxx Tarih : 8.11.2006 09:25:34
DÜRÜST,İLKELİ,İNSANIVE BÜÜYÜK SİYASETÇİ VE LİDER BÜLENT ECEVİTTİ(KARAOĞLANI)KAYIP ETTİK ÜZÜNTÜMÜZ BÜYÜK FAKAT ASLA UNUTMAYACAGIZ.(KARAOGLAN SENİ)BÜTÜN TÜRKİYENİN KARAOGLANI SEVEN BÜTÜN ULUSUMUZUN BAŞI SAG OLSUN.SAYIN BÜLENT ECEVİT BİR ÖBÜR BOYU MİLLETİ VATANI İÇİN ÇALIŞTI.YERİ DOLDURULMAYACAK BİR DEVLET ADAMIYDI.RAHAT UYU KARAOGLANIM IŞIKLAR İÇİNDE UYU KARAOGLAN SEN TÜRKİYE VE SEVENLERİN HER ZAMAN SENİN ARKANDAN DUA EDECEKTİR.SAYIN TÜRKİYENİN BÜYÜK LİDERİ SENDEN BU TÜRK MİLLETİ COK ŞEY ÖGRENDİ VE ÖGRENDİK.LAİK,DEMOKRATİK,ÇAGDAŞ,İLKELİ,VE DÜÜRÜST NİTELİKLERİNİ SENİ ÖRNEK ALIP BIRAKTIGIN YOLDAN SONSUZA KADAR DEVAM ETTİRECEGİZ.YÜCE ALLAH TOPRAGINI BOL ETSİN.CENNETİN MEKAN EYLESİN.KARAOGLANIM.ŞİMDİDEN RAHŞAN HANIMA BAŞSAGLIGI DİLİYORUM.TÜRKİYENİN VE ULUSUMUZUN BAŞI SAG OLSUN.