20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Resepsiyona eşler getirilmedi

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın eşinin türbanlı olması dolayısıyla 5 yıl boyunca ev sahibesi olmaksızın yapılan resepsiyonlar geçmişte kalmasına rağmen, AKP’nin kapatılması davası gölgesinde yapılan 23 Nisan resepsiyonuna “eşler” getirilmedi.


TBMM Başkanı Köksal Toptan, dün gece eşi Saime Toptan’la birlikte 23 Nisan resepsiyonu verdi. Resepsiyona, komutanlar da AKP’lilerin türbanlı eşleri de katılmadı.


Davet eşli verilmesine rağmen resepsiyona Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanlar “eşsiz” katılmayı tercih etti.
Arınç’ın başkanlığı döneminde yaşanan türban krizi aşılmasına rağmen, kapatma davasıyla boğuşan AKP’nin milletvekillerinin de türbanlı eşlerini getirmemesi dikkat çekti. Davette türbanlı olarak sadece, Sayıştay Başkanı Mehmet Damar ile Saime Toptan’ın kurduğu, Türkiye Özürlüler Vakfı’nın (ÖZEV) Başkanı Tekin Başer’in eşinin katıldığı görüldü. Özel oturuma katılmayan komutanlar resepsiyona da gelmedi.

Baykal yoktu
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’in katılmadığı törende, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras hazır bulundu.
Toptan pasta kestikten sonra ilk dilimi eşine uzattı. Toptan daha sonra eşi ve konuklarıyla birlikte havai fişek gösterisini izledi

...
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 08:00:51
Güncelleme :24 Nisan 2008 Perşembe 08:03:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?