15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Reuters'a göre Cumhurbaşkanı adayları

Dünyanın en büyük haber ajanslarından Reuters Cumhurbaşkanı seçimleri öncesinde Çankaya’nın 6 adayını tanıttı. Reuters adayları şu çarpıcı ifadelerle dünyaya geçti…

Recep Tayip Erdoğan (Başbakan)-Türkiye’nin en popüler ve en karizmatik politikacısı
yaşındaki Erdoğan Başbakan olduğu 2003 yılından beri ülke ekonomisinde büyük bir gelişme kaydedildi. Özellikle Türkiye’nin laik kesimi Erdoğan’ın hırçın kişiliği ve İslami kökleri yüzünden Cumhurbaşkanlığı için bölücü bir figür olacağı görüşünde. 4 çocuğunun annesi olan eşi Emine Erdoğan başörtüsü takıyor. Erdoğan dindar ve bir futbol tutkunu. 

Abdullah Gül (Dışişleri Bakanı)-Erdoğan’dan daha kozmopolit
56 yaşındaki Gül Erdoğan’ın sadık yardımcısı. Ekonomi Profesörü olan Gül İngiltere’de üniversite eğitimi gördü ve çok iyi derecede İngilizce konuşuyor. Sonradan kapatılan bazı İslami partilerle olan bağlantısı yüzünden şüphe uyandıran Gül sakin ve ileri görüşlü bir Dışişleri Bakanı. Eşi başörtüsü takıyor. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması halinde Gül’ün Başbakan olması bekleniyor. 

Bülent Arınç (Meclis Başkanı)-Erdoğan ve Gül’den daha muhafazakar
Çevresindekiler tarafından tatlı dilli bir kişi olarak bilinen 59 yaşındaki Arınç eski bir avukat. AK partinin kurucu üyelerinden biri olan Arınç geçmişte laikliğin modern çağın gereğince yeniden tanımlanması gerektiğini söyleyerek askeri kızdırmıştı. 

Vecdi Gönül (Savunma Bakanı)- Eşi başörtüsü takmıyor
67 yaşındaki Gönül eşinin başörtüsü takmaması ve İslam partileriyle bağı olmaması dolayısıyla uzlaşma adayı olarak görülüyor. İngilizce bilen Gönül Türk Silahlı Kuvvetleri’yle iyi ilişkiler kurdu. 

Mehmet Aydın (Devlet Bakanı)-Din ve felsefe kitapları yazdı
İlahiyatçı olan Aydın, Türkiye’nin Diyanet’ten Sorumlu Bakanı. İngilizce bilen 64 yaşındaki Aydın’ın eşi başörtüsü takmıyor. Bu nedenle de uzlaşmacı aday olarak görülen Aydın din ve felsefe kitapları kaleme aldı. 

Abdullatif Şener (Devlet Bakanı)-Dürüst bir insan olduğu için saygı görüyor
Dindar bir Müslüman olan Şener Fransızca konuşuyor. CHP Partisi Başbakan Yardımcısı Şener’in adaylığı konusunda uzlaşma sağlanabileceğini belirtmişti.
milliyet
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2007 Salı 08:21:09
Güncelleme :24 Nisan 2007 Salı 08:29:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ENVER UÇAR IP: 88.226.208.xxx Tarih : 24.04.2007 09:45:31
ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN. ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLISI NEYSE O OLSUN.