22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Rice telaşında unutulan konuk

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice Irak'a Komşu Ülkeler Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere bugün Türkiye'ye geldi.

Aynı saatlerde bir başka önemli konuk;  BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon , Delta Havayolları'na ait uçakla gelerek Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nden Türkiye'ye giriş yaptı. Karşılamada görevlendirilmiş isim ise İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş'tı.

Rice telaşına düşmüş devlet erkanının gözünden kaçmış bir ayrıntı olsa bile, bu karşılama akıllara 'Bari İstanbul Valisi karşılasaydı. Vali neredeymiş?' sorusunu getirdi.

10 yıldır Genel Sekreterliği yürüten Kofi Annan’ın yerine, 192 ülkenin desteğini alarak seçilmiş Ban Ki-Moon'un, bu karşılama hakkında ne düşündüğünü merak ediyoruz...

 

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2007 Cuma 14:21:41
Güncelleme :2 Kasım 2007 Cuma 14:51:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan alioğlu IP: 78.174.76.xxx Tarih : 2.11.2007 16:05:46

ne diyelim artık bir yandan müttefikimiz bildiğimiz abd dış işleri bakanı diğer taraftan bm genel sekreteri sorarım size hangisi daha mantıklı benim fikrimi soracak olursanaız bence bm sekreterini karşılamak rice ye gösterilen ilgiyi bir o kadarda bm ye göstermek daha mantıklı işte burda çok aciziz kusura bakmasın kimse çünkü:abd dış işleri bakanının tavrı istekleri düşünceleri herkes tarafından biliniyor zaten peki ya bm sekreteri şimdi ne düşünüyor valla bende açıkçası çok merak ediyorum inşallah iyi bir şekilde evine göndeririz.zaten abd ye verilecek cvp ları en iyi şekilde verece olanlar var sayın gül sayın erdoğan ve sayın babacan.SAYGILARIMLA HAKAN ALİOĞLU(DEÜ)