22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Risotto'dan ağzı yandı...

Bodrum’da yediği şaraplı Risotto ile olay yaratan İçişleri Bakanı Osman Güneş, artık çok temkinli. Güneş, dün gece Ankara’da Vietnam Milli gününe katıldı.

Gece boyunca sadece su içen Güneş, Vietnam Kamu Güvenliği Bakanı General Hong Ahh’ın ısrarı üzerine, içinde havuç, sosis, tavuk ve pirinç bulunan Vietnam usulü lahana sarmanın tadına baktı. Ancak Bakan Güneş, önce yemeğin içinde ne olduğunu sordu ardından da eşi Ayşegül hanıma yedirdi ve onay alınca kendisi de tadına baktı.

GENERAL AHH’I KIRAMADI

Ünlü İtalyan yemeği Risotto yiyen ve içinde şarap olduğunu öğrenince sinirlenen İçişleri Bakanı Osman Güneş, katıldığı Vietnam Milli Günü’nde bu kez temkini elden bırakmadı. Osman Güneş, dün gece Swiss Otel’de düzenlenen Vietnam Milli Günü’ne Türkiye’de bulunan Vietnam Kamu Güvenliği Bakanı General Le Hong Ahh ile birlikte katıldı. Davette Vietnamlı bakan şarap içerken Bakan Güneş su, eşi Ayşegül Güneş ise meyve suyu içti.

ÖNCE EŞİNE TATTIRDI

Vietnam’lı Bakan General Ahh’ın ricası ile getirilen ilk tabak yemeği almayan Bakan Güneş, daha sonra gelen ‘’Vietnam usulü lahana sarma’’ ısrarına dayanamadı. Tercüman aracılığı ile General Ahh’a bu yemeğin içinde ne olduğunu soran Bakan Güneş, havuç, sosis, tavuk ve pirinç olduğunu öğrenince tabağı eşi Ayşegül Güneş’e verdi. Ayşegül hanım yemeğin tadına baktı ve onay verince Bakan Osman Güneş de, Vietnam usulü lahana sarmanın tadına baktı. Vietnam’ın Ankara Büyükelçiliğinde hazırlanan ve otele getirilen yiyeceklerden gece boyunca uzak duran İçişleri Bakanı Güneş, yeni bir “yemek kazası” yaşamamak için çaba harcadı.
Gecede konuklara, Vietman’ın geleneksel yemeği olan ve "Pho" adı verilen, içinde ahtapot, karides, makarna ve midye bulunan çorba da ikram edildi.



Gazeteport
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 15:29:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ÖMER DEMİRTAŞ IP: 88.233.138.xxx Tarih : 23.08.2007 15:45:35
YAZIK BU ÇAĞDA BÖYLE ZİHNİYETLERE BARİ YANINDA ÇEŞNİCİ BAŞI VEYA YEMEK YAPMA TARİFİ KİTAP GEZDİRSİN MERAK ETME HÜKÜMETTEN SONRA VALİLİK VEYA DIŞ İŞLERİNDE YERİN HAZIR(RİSOTTO)MANALARI İLE BÖYLE KİMSENİN GÜNAHINI ALMA GERÇİ YADANLIK VARKEN İMKANINIZI KULLANINIZ..