27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Ruhsat yenilenmezse Acarİst yıkılır

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Acaristanbul hakkında yıkım kararı alınıp alınmayacağına ilişkin, “Burada 30 gün içinde eğer ruhsat yenilenmezse, İmar Kanunundan kaynaklanan bu tür bir uygulama doğacaktır” dedi.

İstanbul Sanayi Odasının 22. Çevre Danışma Kurulu Toplantısına katılan Pepe, gazetecilerin Acaristanbul ile ilgili sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, “Danıştay, Acaristanbul'u veto etti. Yıkım kararı alınacak mı?” sorusu üzerine Bakan Pepe, şunları kaydetti:
“Konuyla ilgili bugün bir gazetede yer alan haber şunu ortaya koyuyor; Acaristanbul'da 138 tane binaya Beykoz Belediyesi ayrı ayrı tebligatta bulundu. Tebligatta, '30 gün içinde ruhsatı iptal edilmiş olan bu binaları ruhsatlı hale getir' deniyor. Ruhsatlı hale gelmediği takdirde İmar Kanunundan doğan bir görev, binaları yık, eski haline getir. Burayı sen yıkmazsan yıktırılır. Parası kendisinden tazmin edilir. Burada İmar Kanunu ve mevzuatında konuyla ilgili maddelerden bahsediyorum. Burada 30 gün içinde, 30 gün dolduktan sonra eğer ruhsat yenilenmezse, İmar Kanunundan kaynaklanan bu tür bir uygulama doğacaktır.”

“YASA NE DİYORSA O”

Bir gazetecinin, “30 gün içinde yenilenebilir mi?” sorusu üzerine Bakan Pepe, “Bakanlığımıza gelecekler. Ön izin ve kesin izin alacaklar. Ön izin ve kesin izin alındıktan sonra belediyeye gidecekler. Ruhsat ikmal edilecek. Edilemezse yasa ne diyorsa o” dedi.

Pepe, “İzin verilir mi?” sorusunu, “Daha önce verseydik verirdik arkadaşım” şeklinde yanıtladı.

Özel orman alanı, devlet ormanı alanı olsun buralarda nasıl hareket edileceğinin kanunlarda belli olduğunu ifade eden Osman Pepe, 6831 sayılı Orman Kanunu ile ilgili maddelerin özel ormanlarda nasıl yapılaşmalar olabildiğini anlattığını söyledi.

Beykoz Konakları ile ilgili soruya karşılık Pepe, “Şu anda Acaristanbul'u konuşuyoruz. Acaristanbul'u hele bir görün. Ondan sonra konuşuruz” dedi.

Öte yandan Bakan Pepe, Ankara'dan İstanbul'a gelişinde Atatürk Havalimanında gazetecilerin aynı konuya ilişkin soruları üzerine, “Şu anda her şey yasaların açıkladığı, ifade ettiği şekilde yürüyor. Aksayan herhangi bir durum söz konusu değil. Anormal herhangi bir durum yok. İmar Kanunundan, 6831 sayılı Orman Kanunundan ve bütün ilgili mevzuattan doğan hak ve görevlerimizin farkındayız ve bunları da kullanıyoruz” şeklinde konuştu.
aa
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2006 Cumartesi 02:28:17
Güncelleme :23 Aralık 2006 Cumartesi 06:38:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?