19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Saadet'te İslami ’rap' rüzgarı

SAADET Partisi Gençlik Kolları’nın önceki akşam Abdi İpekçi Spor Salonu’nda düzenlediği "Fark Var" gecesine eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan ile 10 bini aşkın partili katıldı.

Gecede Belçika’da yaşayan Türk gençlerinin kurduğu, kendisini "İslami Rap’çi" olarak tanımlayan Grup Nasihat da sahne aldı. Necmettin Erbakan’ın elini öperek, sahneye çıkan grup iki şarkı söyledi. Erbakan, grubun kendisine atfettiği "Görev yaptı Erbakan" şarkısını gülümseyerek dinledi.

Manevi bağımız var

Grup Nasihat’ın ikinci şarkısı ise Saadet Partisi’ne destek amacıyla yaptıkları "Saadet"ti. Grup Nasihat’ın Başkanı Ömer Kormaz, Belçika’da Milli Görüş Teşkilatı’ndaki gençlerle çalıştıklarını belirterek, "Saadet Partisi’yle manevi bağımız var" dedi. Toplam 6 kişiden oluşan gruptan, İstanbul’daki gecede, kardeşler Salih ve Fatih Özer’le, Hayri Karakelle ve Yusuf Aytekin sahne aldılar.

Grup Nasihat’ın ’Saadet’ şarkısının ilk dörtlüğü şöyle:

Yırtılan karanlık, işte şafak bu

Beş Yıldızlı Hilal, işte sancak bu

Müreffeh şehirler, kalkınmış köyler

Saadetin yolu, işte ancak bu

Saadet’in kalbinin içindeyim

Necmettin Erbakan gecede yaptığı konuşmada kendisini ziyaret edenlerin Milli Görüş’ün ne olduğunu anlatan kitaplar yazmasını istediklerini belirterek, şunları söyledi: "Milli Görüş, saadetin tek çaresi, yeryüzünde hakkın hakim olması için çalışan zihniyettir. Halkımız ’AKP’liler Erbakan’ın öğrencileri’ diyor. Bu yüzden oy veriyorlar. Ayrıca bazıları ’Erbakan bir AKP, bir de Saadet Partisi ile çalışıyor diyorlar. Ben buradayım. Saadet Partisi’nin kalbinin içindeyim."
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 18:02:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?