29
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Saadet'te Kurtulmuş dönemi başlıyor

Saadet Partisi'nde (SP) 'Numan Kurtulmuş' dönemi başlıyor. SP Genel Başkanı Recai Kutan koltuğunu Numan Kurtulmuş'a bırakacak.

Teşkilatın 'Kurtulmuş'u istemesi üzerine Necmettin Erbakan da kongreye 'tek aday' gidilmesine itiraz etmedi.

Kutan'ın da 'onursal genel başkan' ünvanıyla yeni kurulacak Yüksek İstişare Konseyi başkanlığına getirilmesi bekleniyor.

Saadet Partisi, 26 Ekim'de kongreye gidiyor. SP lideri Recai Kutan, kongrede yeniden aday olmayacak. Teşkilatın nabzını tutan Erbakan'ın yaptığı istişareler sonucunda 'Numan Kurtulmuş'un ismi ağırlıklı olarak öne çıktı. Kurtulmuş'un adaylığına vize veren Erbakan, Kutan'a da jest yapmayı planlıyor. Erbakan, uzun süredir genel başkanlık görevinden ayrılmayı istediğini kendisine söyleyen Kutan'ı 'onursal genel başkan' ünvanıyla yeni kurulacak 'Yüksek İstişare Konseyi' gibi bir danışma organının başına getirecek.

SP'de 26 Ekim'den sonra başlayacak yeni dönemi Kutan ve Kurtulmuş bugün bir basın toplantısı düzenleyerek açıkladı. SP lideri Recai Kutan, 26 Ekim'de yapılacak kongrede Numan Kurtulmuş'un kendisinin yerine geleceğini bildirdi.

Kongrede aday olmayacağını açıklayan Recai Kutan, teşkilatın Numan Kurtulmuş'u istediğini ve Kurtulmuş'un tek aday olarak seçime gireceğini kaydetti. Kutan, "Yüksek İstişare Kurulu, geleneklerimize bağlı kalarak, teşkilatların tüm birimleri ile istişareler yaptı. Yüksek İstişare Kurulu, benim devam etmeme kararımı uygun görmüştür. Yüksek İstişare Kurulu, yapılan istişareler sonucunda, milli görüş esaslarını özümseyecek, milli görüş ananelerine sadık kalacak, Saadet Partisi'nin kadrosunu muhafaza ve geliştirmekte olacak, Saadet Partisi'nin en kısa zamanda en büyük parti olmasını sağlayacak plan ve projeleri sunacak isim olarak Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'u başkanlık için uygun görmüştür" diye konuştu.

Saadet Partisi olarak 'Milli Kurtuluş Günü' başlattıklarını ve 26 Ekim'de yapılacak büyük kongre ile yeni bir aşk, yeni bir heyecanla yola çıkacaklarını dile getiren Kutan, 2009 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde başarıyı, en yakın genel seçimelerde ise iktidarı hedeflediklerini vurguladı.

SP Genel Başkan adayı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ise Erbakan ve Kutan başta olmak üzere tüm teşkilat mensuplarına teşekkür etti. Milli görüşün sadece bir siyasi mücadele olmadığını, milli görüşün evrensel bir mücadele olduğunu da ifade eden Kurtulmuş, "Bütün bir dünya için şimdi Saadet'in yeniden iktidar olma vaktidir. 26 Ekim'de yapılacak kongrede dört tane hedefimiz var. Saadet Partisi'nin bu kongresi milli görüş'ün bu hareketini siyasette cazibe haline getirecek. Kongrede camiamız birlik berbaberlik içerisinde olacak. 26 Ekim Saadet  Partisi'nin nerede kalmıştık dediği bir tarih olacak" dedi.

KURTULMUŞ'UN ÖZGEÇMİŞİ
1959'da İstanbul'da doğan Numan Kurtulmuş, İstanbul İmam Hatip Lisesi'ndeki eğitiminden sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. 1984 yılında yine aynı fakültede yüksek lisansını tamamladı. 1988-1989 öğretim yılında ABD'de Temple University School of Business & Management'da lisansüstü çalışmalarını sürdürdü. Kasım 1990 ile Haziran 1993 tarihleri arasında ABD'de Cornell University New York State School of Industrial & Labor Relations'nda Misafir Öğretim Üyesi olarak bulundu. 1992 yılında iktisat doktoru, 1994 yılında Çalışma Ekonomisi Anabilim dalında doçentlik unvanını aldı. Fazilet Partisi İstanbul İl Başkanlığı görevini yapan Kurtulmuş, FP'nin Anayasa Mahkemesi'nce 22 Haziran 2001'de kapatılmasından sonra kurulan Saadet Partisi'nin GİK'inde görev aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 14:05:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?