22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Saat 16:59'a dikkat!

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'a içme suyu sağlayacak Melen Projesi'nin bugün saat 16.59'da hizmete girmesiyle ilgili olarak ''Üzerinden binlerce ton yükün kalkacağını'' söyledi.

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesi Öğretmenevinde vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Eroğlu, hemşehrileri tarafından ikram edilen keşkeği yedi.

İstanbul'un susuzluk sorununu çözecek Melen Projesi'nin bugün hizmete girerek İstanbul'a su sağlanmaya başlayacağını belirten Veysel Eroğlu, projenin mart ayından buyana üzerinde büyük bir yük oluşturduğunu söyledi.

Açılış için bir tören planlandığını, ancak referandum nedeniyle törenin ertelendiğini belirten Bakan Eroğlu, iki buçuk metre çapında çelik boruların döşenmesi sırasında kaynakçı bulma sıkıntısı yaşadıklarını anlattı.

Normal şartlar altında 2 ile 3 yılda bitecek bu projeyi, 6-7 ay gibi kısa bir sürede bitirdiklerini belirten Bakan Eroğlu, bir aksilik olmaması halinde bugün hizmete girecek projenin kendisi için önemine değindi. 

DÜNYANIN EN BÜYÜK SU TEMİN PROJELERİNDEN BİRİ

Projenin tamamlanmasıyla ilgili tarih ve saat verdiğini, bu nedenle bugünün kendisi için çok önemli olduğunu yineleyen Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:

''Bugün benim için çok farklı bir gün. 20 Ekim saat 16.59'un benim için çok büyük bir önemi var. Ben bugün Başbakanımızla birlikte İstanbul'da olacaktım. Açılışın davetiyeleri bile basılmıştı. İstanbul'un 2050 yılına kadar su
ihtiyacını karşılayacak olan belki dünyanın en büyük su temin projelerinden biri Melen Projesi'nin birinci kademesinin açılışını yapacaktık. Ancak referandum nedeniyle seçim yasaklarına girildi. Bu yüzden Melen'i açan düğmeye buradan basacağız. Açılış merasimi daha sonra yapılacak.''

DİKKAT EDİN 17.00 BİLE DEĞİL

Bakan Eroğlu, ''Mart ayından bu yana üzerimde binlerce ton yük olduğunu da size itiraf edeyim. Bu yük, bugün inşallah kalkacak. Bu kolay bir şey değil. İki buçuk, üç senede bitecek bir iş için kısa bir süre vermek, hatta 20 Ekim saat 16.59 diyebilmek kolay değil. Dikkat edin saat 17.00 bile değil. Benim böyle bir prensibim vardır. Saat 17.00'nin bile bir esneme payı vardır ama söylediğim saat dakiktir. Esneme payı yoktur'' diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 15:04:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?