18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

'Saçmalasa bile Pamuk'un ifade özgürlüğü var'

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, ``Saçmalasa bile Orhan Pamuk`un ifade özgürlüğü var`` dedi.

Mumcu, Rize`de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye`de seçimin 2006 yılında yapılma olasılığının hükümetin elinde olduğunu belirterek, ``Olasılıklar üzerinde konuşmak doğru değil. Mevcut yüzde 10 barajının ise aşağı çekilmesinden yana değilim`` diye konuştu.

Mumcu, bir gazetecinin, Yücel Aşkın ve Orhan Pamuk davalarıyla ilgili görüşlerini sorması üzerine, ``Hükümetin kendi çıkardığı kanundan şikayet etmeye hakkı yok. Adalet Bakanlığı`nın yeltendiği ucuz kahramanlık, işi buraya getirdi. Bilgi Üniversitesi`nin başlattığı konferans girişimine engel olunmaya çalışılmasaydı hiç bu kadar sansasyon yapılmayacaktı. Bu sürecin önü açılmayacaktı. Ama adamlar sansasyon konusu yapılabilir, Türkiye aleyhine kullanılabilir bir maden buldular. Üstüne üstüne gittiler``dedi.

Orhan Pamuk`un sözlerinin gerçek anlamda entelektüel değer taşıdığına inanmadığını söyleyen Mumcu, ``Ben Orhan Pamuk`un bu sözleri batı entellerine yaranmak için söylediğini düşünüyorum. Bu bizim gibi geri kalmış ülkelerde sıkça rastlanan bir durumdur. Ama her ne olursa olsun, ifade özgürlüğünden yanayım. Saçmalasa bile Orhan Pamuk`un ifade özgürlüğü var``dedi.

aa
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 13:56:08
Güncelleme :30 Aralık 2005 Cuma 14:58:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?