22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Sağda sürpriz gelişme

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, DYP'nin eski genel başkanı ve eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk'a, DP'ye genel başkan adayı olması teklifini götürdü. Cindoruk da teklife, "Faydalı olacaksam kaçmam" yanıtını verdi.

22 Temmuz seçimlerindeki yenilginin ardından suların bir türlü durulmadığı DP'de dün sürpriz bir gelişme yaşandı. 22 Temmuz seçimlerindeki başarısızlığının ardından genel başkanlıktan istifa ettiğini açıklayan ancak daha sonra partiden ayrılmayarak 17-18 Kasım'daki olağanüstü kongreyi iptal edip "kırat'ın dizginlerini" yeniden ele alan Mehmet Ağar, dün İstabul eski İl Başkanı Mete Kalyoncu ve DYP'nin eski genel Başkanı Cindoruk'la öğle yemeğinde biraraya geldi. Mehmet Ağar yemekte, Hüsamettin Cindoruk'a Mayıs'ta yapılacak olağan kongrede genel başkan olmayı yönünde teklifte bulundu.

Ağar'ın teklifini doğrulayan Kalyoncu, "Cindoruk ve ben, dün öğlen yemeğinde Ağar'la buluştuk. Yemekte partinin içinde bulunduğu son durum hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Ağar, Cindoruk'a, en kısa sürede olağanüstü kongreye gidilmesi, bu süreçte de genel başkanın Sayın Cindoruk'un olması gerektiğini söyledi" dedi.

CİNDORUK OLUMLU YANIT VERDİ

Cindoruk, yemekte Ağar'ın teklifine geniş bir değerlendirme yaptıktan sonra olumlu yanıt verdi. Cindoruk, yemekte kendisine adaylık teklifi yapılmasının ortaya çıkmasının ardından da bugün bir tv programında konuştu. Cindoruk, "Adım geçiyor. Böyle bir temenni ve talep var. Benim bu siyasi misyona bir borcum var. Faydalı olacaksa kaçmam" diye konuştu.

ANKA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2007 Perşembe 15:24:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halit IP: 85.107.255.xxx Tarih : 29.11.2007 22:01:28

Sn Cindoruk,Çok deneyimli,birikimli ve de beklentisi olmayan,dürüs, düzgün bir insan.DP ye başkan olması TÜRKİYE için iyi olur.Hayırlı olsun .Saygılar.