19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Sağlı-sollu ittifak turu

demirel rahşan ecevitSağlı ve sollu ittifak çalışmasını başlatan Rahşan Ecevit bu konudaki ilk görüşmesini 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Diemirel'le yaptı. Rahşan Ecevit, Demirel'le fikir alışverişinde bulunacaklarını söylerken Demirel de söz konusu arayışları "Fevkalede iyi karşıladığını" belirtti. 

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, "Cumhuriyet İçin Elele" adını verdiği ittifak arayışları doğrultusunda ilk görüşmesini 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'le yaptı. Demirel'i Güniz Sokak'taki evinde ziyaret eden Rahşan Ecevit görüşme öncesinde açıklamalarda bulundu. Demirel'in Bülent Ecvit'in sağlık durumunu sorması üzerine, "Çok ufak tefek de olsa değişiklikler var. Doktorlar da ümitlendi, ben de ümitlendim, çok mutluyum. Galiba düşündüğümüz kadar uzun sürmeyecek, inşallah çok kısa sürecek" dedi.

Bülent Ecevit'in rahatsızlanmadan önce dile getirdiği sol ittifak çalışması ile ilgili Rahşan Ecevit, "Eşim hastalanmadan önce, bir sağlı sollu ittifakın çok gerekli olduğunu söyledi, memleketin içinde bulunduğu durum bakımından. Hasta olunca bunu, ben devam ettirmek istedim" diye konuştu. Rahşan Ecevit, mümkün olduğunca bütün siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri ile görüşüceğini belirtirken, "DTP ile görüşecek misiniz" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Birçok partiyi bir sıraya koyuyorum şimdi. Herkesten randevu almak kolay olmuyor tabi. Kimisi Ankara'da olmuyor. Bu bakımdan protokol sırasına koyamıyoruz. Mümkün olduğu kadar herkesle görüşmeye çalışacağım."

"UMUTLA GİTMİYORUM"

Rahşan Ecevit CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'la yarın yapacağı görüşmeye ilişkin "umutlu musunuz" sorusuna, "Bir umutla gitmiyorum. Yani görüşmek üzere, fikir alışverişi için gidiyorum" şeklinde yanıt verdi.

DEMİREL: "FEVKALEDE İYİ DEĞERLENDİRİYORUM"

9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de sağda ve soldaki ittifak arayışlarının önemli olduğuna dikkat çekerken, siyasetin birinci derecede konuşularak yapılan bir iş oluduğunu söyledi. "Siyaset sahnesinde bulunanların ülkeye hizmet yapabilmeleri, birbirlerini daha iyi anlamaları, ülke sorunları hakkında daha iyi bilgi sahibi olmaya ve buna ve ona göre tedbirler düşünmeye bağlıdır" diyen Demirel, ittifak çalışmalarını "fevkalade iyi" karışladığını belirtti.

SİYASETTEKİ ARAYIŞLAR

Demirel, Mesut Yılmaz'ın siyasete dönme kararı ve yeni arayışların nereden kaynaklandığına ilişkin bir soruyu da şöyle yanıtladı: "Türk siyasetinin içinde bulunduğu durumdan kaynaklanıyor. Türk siyaseti parçalı birr siyaset. Aslında demokrasinin işleyebilmesi için siyasi partilerin güçlü olmasına ve oyların çok fazla bölünmemesine bağlı. Eğer siyaset iyi işliyorsa sistem de iyi işler. Ben işte aylardır, yıllardır söylüyorum."

Demirel, arayışın bir ihtiyaçtan doğduğunu söylerken, AKP ile ilgili bir sıkıntının bulunup bulunmadığının araştırılmasının "gazetecilerin işi" olduğunu söyledi. Demirel, eski siyassetçilerin tekrar siyaset sahnesine dönmesine ilişkin bir soruya da, "Siyasetçinin eskisi yenisi olmaz yani, siyasette emekli olmak da yoktur" diye yanıt verdi.

Rahşan Ecevit görüşme sonrası gazetecilerin "Demirel'den bir sinyal aldınız mı" sorularına, "Demirel'le görüş alışverişinde bulunduk ve güzel güzel konuştuk. İlerleyen günlerde yeniden bir araya geleceğiz" dedi.
ANKA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2006 Pazartesi 18:47:52
Güncelleme :26 Haziran 2006 Pazartesi 19:04:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
riza kaplangul IP: 70.49.221.xxx Tarih : 27.06.2006 00:54:12
Yeter artik cekin ellerinizi siyasetin uzerinden ve Turkiyenin onunu acin,sayin Bulent Ecevit'in saglik durumu ciddiyetini korurken sizin yapmanız gereken onun yaninda olmaktir,Sayin Bulent Ecevite refakat etmektir,sizin siyasetiniz Turkiyeyi ne hale getirdi biliyoruz ve senin ucuz siyaset mantigin Turkiyede artik prim yapmayacaktir rahsan hanım,ihtiraslarina yenik dusup sokaga cikip ittifak arayislarinız bosuna, saginiz solunuz bir araya gelseniz %10 olamazsiniz..artik ucuz siyasetcilerden nefret ediyor Turkiye halklari. Ittifak ve Turkiye gelecegi icin yapabileceginiz en iyi sey bir koseye cekilip kendinizi unutturmanızdir rahsan hanım! bize verebileceginiz hic ama hic bir sey YOKKKKKK!