26
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

'Sahil boyunda kalmayın'

Erdoğan, muhalefeti, “Sadece sahil boyu kalmayın. Sadece sahillerde siyaset yapmayın. Hep beraber 81 vilayette siyaset yapalım da Türkiye’de demokrasi güç kazansın” diye eleştirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan muhalefete 81 ilin tamamında siyaset yapmaları çağrısında bulunarak, “Sadece sahil boyu kalmayın. Sadece sahillerde siyaset yapmayın. Hep beraber 81 vilayette siyaset yapalım da Türkiye’de demokrasi güç kazansın” dedi.

Kamil Ocak Spor Salonu’nda gerçekleştirilen AKP il kongresine katılan Erdoğan, 29 Mart yerel seçimlerinin ardından Gaziantep’e yaptığı ziyaretin teşekkür anlamı taşıdığını belirtti.

Milletin tercihleri ötesinde onay mekanizması olmadığını kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:
“Bu milletin her bir kuruşu, tüyü bitmedik yetimlerin, yoksulların hakkı hukuku bizim sırtımızdadır. İçinde zafiyet olanların bu hareket içinde yeri yoktur. Bu hareket içinde yer alanlar asla ve asla akçeli işlere karışamazlar. Karışıyorlarsa bu milletin de bizim de ahımız onların üstündedir. Bu millete hizmet noktasında tembellik göstereceklerin, vurdumduymazların bu hareket içinde yeri olmamıştır, olmayacaktır. Kendi şahsi meselelerini, kendi çıkarlarını milletin ve ülkenin üzerinde görenler, bu hareketin içinde yer bulamadılar, asla bulamayacaklar. Milletin rotasından başka mecralar ve merciler edinenler, bu partinin içinde yaşama şansı bulamadılar, bulamayacaklar.”

‘Amaç 3 puan almak’
Partisinin yerel seçimlerde sandıktan Türkiye’nin en büyük partisi olarak çıktığını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:
“Kimse AKP’nin kısa mesafe koşucusu olduğu, çabuk yorulacağı, yıpranacağı hayaline kapılmasın. İşte, en son seçim 29 Mart. Futbolda bir kaide var. Nedir, 3 puanı almak. 3 puanı alırsan galipsin. Ha bu 5 golle de olur, 3 golle de olur, bir golle de olur. Ama, mesele 3 puanı almak. Şimdi son seçimlerde AKP, yüzde 39 gibi oy aldı, ikinci ve üçüncü sıradaki partilerin toplamı yüzde 39. AKP onların tamamı kadar oy aldı. 81 vilayetin tamamında AKP yüzde 20’nin üzerinde oy almış. Ama, diğerlerine baktığınız zaman onların böyle bir derdi, böyle bir istikameti, böyle bir hedefi yok zaten. Biz 780 bin kilometrekarede varız. Ne yazık ki diğerleri yok. Biz istiyoruz ki; gelin siz de 81 vilayetin 81’inde de siyaset yapın. Sadece sahil boyu kalmayın. Sadece sahillerde siyaset yapmayın.”


 

Milliyet
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 17:56:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.250.xxx Tarih : 1.06.2009 22:28:49

sayın tayyip bey asıl  sahil boylarına takılmayın  ülkenin bulgura kömüre ihtiyacı olmayan kendi yağınla balıkçılıkla turizim geliriyle geçinen yurt dışına meyve sebze gönderen kimsenin sırtına yük olmayan hatta bazı safraları sırtında taşıyan sahil kesimi hiç bir zamankimseye ihtiyaç duymadı ( allah muhtaçta etmesin )  yani vatandaş olarak satılık oyumuz yok hiçte olmadı kendisi 81 vilayette siyaset yapıyorum demiş ama dtp de akp yi doğudan kazıdık   diyor görünüşte öyle ve kendi şahşi meseleleri demiş  ona muhalefet edenlere her türlü devlet imkanını kullanarak saldırmak onları  muhalefet olarak değil akp yi iktidardan etmek isteyen anarşistler olarak gören adeta akp bir dikta rejimindeki tek parti imiş gibi ona karşı söz söyleyeni yanlış yapanı istidat dönemlerindeki bölücülermiş gibi  sorgusuz sualsiz delilsiz içeri almak  acaba hangi şahsi mesleye delalet eder her sözü kendisiylşe çelişkili başbakanım konuşmanızı  hazırlarken lütfen daha dikkatli  olun zira hem komik hemde inandırıcılıktan uzak oluyorsunuz