19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Şahin ne yanıt verdi?

Başkanı Mehmet Ali Şahin, PKK'lıların Türkiye'ye girişlerinde yaşanan olaylarla ilgili olarak, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin babacanlığının, iyi niyetinin ve samimiyetinin değerini çok iyi bilmeliyiz. Sorun çıkararak sorun çözülmez" değerlendirmesini yaptı.

TBMM Şahin, TBMM'de düzenlenen AB-Türkiye Karma Parlamento Toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Albay Dursun Çiçek'in yazdığı iddia edilen İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın aslının ortaya çıkması ile ilgili haberlerin hatırlatılması üzerine Şahin, "Bu konu bildiğim kadarıyla yargıya intikal etmiş bir konu. Herhalde bütün bu sorulara yargı organlarımız gerektiğinde cevap verecektir. Benim öteden beri yargıya intikal etmiş konularla ilgili değerlendirme yaptığıma hiç tanık olmamışsınızdır. Şimdi de öyle olacak" dedi.

Bir gazetecinin, 'Türkiye'ye dönen PKK'lıların randevular talep edecekleri söyleniyor. Siz böyle bir randevuya yanıt verir misiniz?' sorusu üzerine, "Daha önce de bana bu soru sorulmuştu. 'Önümüze böyle bir talep gelirse içeriğine bakar değerlendiririz' demiştim, yine aynı noktadayım" diye konuştu.

Böyle bir talebin gelip gelmediğinin sorulması üzerine Şahin, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herkes TBMM'ye dilekçe hakkını kullanmak suretiyle başvurabilir. Bunlar gerek başkanlıkça, gerek ilgili birimlerce değerlendirilir. Olayı ben bu bağlamda değerlendiriyorum" dedi.

Habur'da yaşanan görüntüler nedeniyle Avrupa'dan gelişlerin ertelenmesinin hatırlatılması ve açılımın kesintiye uğrayıp uğramadığına ilişkin görüşünün sorulması üzerine ise Şahin, şunları kaydetti:
"Bütün bu konular TBMM Başkanlığı'nın dışında cereyan eden konulardır. Dolayısıyla yürütme organının görev alanına giren konulardır. Yasama organının görev alanına bir konu girdiği zaman ben açıklama yaparım. Nitekim bütün bu gelişmelerle ilgili hüküme yetkilileri, siyasi partiler değerlendirme yapıyorlar. Ben ancak şunu söyleyebilirim. Türkiye Cumhuriyeti devletinin babacanlığının, iyi niyetinin ve samimiyetinin değerini çok iyi bilmeliyiz. Sorun çıkararak sorun çözülmez. Söyleyeceğim budur."

iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2009 Pazartesi 19:37:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?