16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Sakık: DTP de halkın iradesi

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Muş Milletvekili Sırrı Sakık, "AK Parti ve MHP nasıl halkın iradesi ise DTP de halkın iradesi" dedi.

Sakık, Mersin Şevket Sümer Mahallesi'ndeki partisinin kadın kolları teşkilatı binası önünde basın açıklaması yaptı. Sakık, konuşmasında MHP'ye miting için izin verilirken, kendilerine izin verilmediğini söyledi.

"AK Parti ve MHP nasıl halkın iradesi ise DTP de halkın iradesi" diyen Sakık, "Bizi yok sayarak, Kürt sorununun üzerini kapatmaya çalışırlarsa yanılırlar" diye konuştu. Sınır ötesi operasyonları da eleştiren Sakık, konuşmasının sonunda havaya güvercin bıraktı.

Sakık'ın konuşması sırasında ve sonrasında çevresinde toplanan gruptakiler terör örgütü lehine sloganlar attı.

Bu arada, kenar mahallelerde olası izinsiz gösterilere karşı önlem alan güvenlik güçleri, zaman zaman gösteri yapmak isteyen küçük gruplara anında müdahale etti.

anka
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2007 Pazar 17:41:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakem IP: 88.227.69.xxx Tarih : 17.12.2007 08:56:51

Sn.Editör yorum sayfası haber altına açılmışsa herkes düşüncesini yorumlayabilir.Sizi bazı doğrular neden rahatsız ediyor taraflı yorum yayın anlayışınızdan vazgeçin.Benim buraya yaptığım yorum gerçekleri yansıtığı için korkmayın sizi işten atmaz kimse.Israrla söylüyorum demokrasi var deniliyor. Birilerine ülkenin tüm kapıları ardına kadar açılırken birilerinde suratına çarpılıyor.Bu demokrasi değil.Bu ülke kimsenin babasının çiftliği değildir.Herkes bu ülkede eşit haklara sahiptir.Mhp nin ayrıcalığı nerden geliyor?Neden onlara her türlü serbestlik tanınırken bazıları kurallarla karşılaşıyor.Bunu hangi zihniyet kabul eder.Polis şefleri davula zurnayla mhp li vekilleri karşılarken,bazılarınında üzerine köpeklerini sallıyor.Bu bölge halkına zarar verir insanları suça teşvik etmektir.Kürt insanı bu ülkenin ferdidir,onların seçtiği tercihi olan bu parlementerleri dışlamak onlara hakarettir,hiçe saymaktır.Bu şekilde terör bitmez bu yaklaşım yanlış ayrıcalık herzaman toplumları bireyleri karşı karşıya getirmiştir.Herkes bunu çok iyi bilmeli kürtler bu ülkenin yurtaşıdır,asli unsurudur.Onlar mülteci değil.