22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Samast'ın yakalanmasından rahatsızlar

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan'a destek vererek, "Ogün Samast'ın yakalanmasından rahatsız olanlar var" dedi.

İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan'ı makamında ziyaret eden Ahmet Yeni; Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in Samsun ziyareti sırasında hiç bir aksaklığa neden vermeden görevlerini başarıyla yerine getiren emniyet mensuplarını kutlamak amacıyla ve istişare etmek için ziyareti gerçekleştirdiğini söyledi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından katil zanlısı Ogün Samast'ın Samsun'da yakalanmasından sonra yaşanan gelişmelerle ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ahmet Yeni, Emniyet Müdürü Mustafa İlhan'a yönelik kamuoyundaki haberler nedeniyle sıkıntılar olduğunu kaydetti.

Bazı gelişmelerin olduğunu, bambaşka konuların öne çıkarılmaya çalışıldığını savunan Yeni, "Zanlı Samsun'da yakalandı. Emniyet ve jandarmanın başarılı operasyonuyla. Takdir etmek gerekli. Teferruatlar basın tarafından öne çıkarıldı. Kurumlar ve iktidar yıpratılmaya çalışıldı. Yakalanmasından rahatsız olanlar var. Bizim dönemimizde faili meçhul cinayet yok. Zanlının yakalanması için çok gayret gösterildi. Birileri, menfaat umanlar, zanlının yakalanmasından rahatsız olanlar var. Bu başarıya gölge düşürmek isteyenler var. Emniyet Müdürü kendi görevini yerine getirdi. Görüntüleri menfaat, rant sağlamak için sızdırdılar. Önemli olan zanlının yakalanarak adalete teslim edilmesidir" dedi.

İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, vekil Yeni'ye teşekkür etti.
iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2007 Pazartesi 21:35:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?