16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Sandık için son 24 saat

Seçime son 24 saat akala liderler meydanlarda yine birbirini suçladı. Asıl hedef ise kararsız seçmeni etkilemekti...

Erdoğan Trabzon’da Baykal’a Rize’de ise Yılmaz’a yüklendi

Başbakan Erdoğan seçimden iki gün önce Trabzon ve memleketi Rize’de konuştu. Trabzon’da rakiplerine sert sözlerle yüklenen Erdoğan, ”Sayın Baykal, bak ben sana cevap vermek istemiyorum, yaşın 70 olmuş ama hala istikametini bulamamışsın“ dedi.

Milletin 22 temmuz için kararını verdiğini ileri süren Erdoğan, ”Bu milletin asırlardır bağlı olduğu değerleri tehlike olarak görenlere, artık ‘yeter’demeye hazır mısınız? Huzura, güvene, istikrara ’devam’demeye, bizi millet yapan değerlerin asla tartışılamayacağını haykırmaya hazır mısınız?” diye sordu.

Partililerin Deniz Baykal’ı protesto etmeleri üzerine Erdoğan, CHP’nin, “AK Parti’nin, Trabzon’un büyükşehir belediyesi statüsüne kavuşmasını engellediği” şeklinde gazetelere ilanlar verdiğini anımsatarak, “Baykal, geç bu işi geç. Tayyip Erdoğan, senin gibi iki tane koyunu güdemeyen bir lider değil. Sen önce bu ülkede Enerji Bakanlığı yaptın, Maliye Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı yaptın. O bakanlığında Trabzon senden ne gördü ki, şimdi ne görecek” dedi.

Trabzon Belediyesinin CHP’li olduğunu, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu’nun “hoş bir insan olduğunu” ifade eden Başbakan Erdoğan, iktidarının belediyeler arasında ayrım yapmadığını söyledi.

Erdoğan, şöyle devam etti: “Bizim partimizin adı Adalet ve Kalkınma Partisi... Biz buyuz. Dün bir konuşma yapmış. Hoşuma gitmiyor bu şeyleri ama ister istemez söyleyeceğim. Şahsıma yönelik diyor ki, Tayyip Erdoğan’ın ağzı bozuk ve ahlakı bozuk. Sayın Baykal, bak ben sana cevap vermek istemiyorum, yaşın 70 olmuş ama hala istikametini bulamamışsın.

Yabancılara mülk satışına yönelik eleştireleri nedeniyle tenkitler de Devlet Bahçeli’ye yüklenen Erdoğan, “Eline, diline dursun yahu. Bu iş Atatürk döneminde başladı” diye konuştu.


O POKERDEN BEN SİYASETTEN ANLARIM

Başbakan Erdoğan ‘baba ocağı’ Rize’de hemşerisi Mesut Yılmaz’a hayli sert ifadelerle yüklendi. Yılmaz’ın, “Erdoğan’ın başına bela olacağım” sözünü hatırlatan Erdoğan, “Her yerin bela olsa ne yazar. 1984’ten beri ne yaptın?” dedi. Erdoğan, “Siyasetten tasfiye edildin. Şimdi gelmiş yine siyasete dönüyorsun. Bu siyaset poker değil. Ben pokerden anlamam siyasetten anlarım, pokerin kurallarını millet koymuyor ama siyasetin kurallarını millet koyuyor” diye konuştu.

Erdoğan’a bir saat daha

Erdoğan’ın değerli saati miting meydanlarının en eğlenceli polemiklerinden biri oldu. Başbakan Erdoğan’a Trabzon’da da bir işadamı tarafından yine değerli bir saat hediye edildi. Saat, “Demokrasi şehidi Adnan Menderes’in kol saati Menderes çizgisini temsil eden Başbakan’a hediye ediliyor” anonsuyla Erdoğan’a verildi. İşadamı Kemal Ayvacı tarafından hediye edilen Adnan Menderes imzalı altın saat, geçtiğimiz Mart’ta müzayededen 12 bin YTL’ye alınmıştı. 1958 tarihli saat IWC marka.

AKP artık sosyetenin gözdesi oldu

DP’nin Edirne Selimiye Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuşan Mehmet Ağar, 22 Temmuzda iktidara geleceğini savundu.

Anketleri ve medyayı eleştiren Mehmet Ağar, “Artık anket bülbülleri, artık medya bülbülleri hiç önemli değil. Onlar susuyor, milletin vicdanı konuşuyor” dedi.

Meydanda Anavatan Partisi bayrakları olduğunu anımsatan Ağar, partilileri “Seçimden sonra hep birlikte olacağımız, tek DP bayrağı altında birleşeceğimiz Anavatanlı kardeşlerimiz hoş geldiniz” diyerek selamladı.

Mehmet Ağar, bir köşe yazarının yazısını anımsatarak, şunları söyledi: “Bu değerli yazar İstanbul’da bir jet sosyetesinin partisine gitmiş. Orada bir bakmış ki meğerse, orada olanların yüzde 90’ı AKP’ye oy verecekmiş. (Alanda yuh sesleri) Versinler yuhalamak yok. Herkes özgür. Ben diyorum ki bu partilerin oyları sizin, Edirne meydanı bizim, alın teri bizim, göz nuru bizim. Artık AKP sosyetenin gözdesi oldu.”

Bahçeli: Bush’a da gitsen hesap sorarım

MHP lideri Devlet Bahçeli, Samsun’da konuştu: Siz örtülü bir şekilde PKK’nın uzantılarıyla, Barzani beslemeleriyle, Meclis’e bağımsız gelenlerle hükümet olmayı, koalisyon yapmayı planlıyorsunuz.

MHP lideri Devlet Bahçeli, ’Milliyetçi Hareket’i yolundan saptırmak isteyenler bulunduğunu söyledi.

Samsun’da yaklaşık 12 bin partiliye seslenen MHP lideri Devlet Bahçeli, miting alanında kendi sesinin arkalarda duranlar tarafından duyulmaması üzerine bağıranlara, “Ses ulaşmamış olsa da sukünetle beklemekte yarar var. Yoksa birilerinin kışkırtmasıyla bu güzel topluluğu sabote etmeye mi çalışıyorsunuz. Herkes haddini bilsin. Samsun’da neler olduğunu ben biliyorum” diye uyardı. Son günlerde milliyetçi hareket üzerinde büyük oyunlar oynandığını söyledi. Milliyetçi hareketin kutlu hedefine doğru yürüyüşünün engellenmek istendiğini ifade eden Bahçeli, “Böyle bir kutlu yürüyüşü engellemek isteyenlerle işbirliği içinde olanlar ülkücü olamazlar” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın şemsiyesi altında ne kadar medya varsa hepsinin milliyetçi harekete saldırdığını ifade eden Bahçeli, “Şimdi anlıyorum ki mitinglerin son bulduğu bir günde de aranıza sızarak şu güzel görüntüyü bölmeye, parçalamaya ve milliyetçi hareketi hedefinden caydırmaya çalışan, alçaklar ve kafirler vardır. Onun için herkes 22 Temmuz’u bekleyecek ve görülecek bir hesap varsa, 23 Temmuz’dan itibaren başlayacak” dedi.

AKP iktidarıyla geçen 1705 günün zulum ve hayal kırıklığı ile dolu olduğunu da ifade eden Bahçeli, “Soyguncunun sonu gelmiştir. Bölücülerin sonu görünmüştür” dedi.

Bahçeli, sık sık ’Başbakan’ sloganlarıyla kesilen konuşmasında, “Milliyetçi hareket üzerinde hangi oyunlar çıkarılırsa çıkarılsın, hangi insanımızı kandırıp, kazanıp bir başka amaçla kullanıp MHP’yi parçalamaya ve bölmeye çalışırlarsa çalışılsın, hepsini tek başına bozarız” dedi.

Bahçeli, “Siz örtülü bir şekilde PKK’nın uzantılarıyla, Barzani beslemeleriyle, meclise bağımsız gelenlerle hükümet olmayı, koalisyon yapmayı planlıyorsunuz. MHP’nin mecliste olmasından da bu oyunu farkedecekleri için korkuyorsunuz. Onun için sürekli iftira ediyorsunuz” diye konuştu. Başbakandan hesap soracağını da belirten MHP Lideri Bahçeli, “Nereye gidersen git, Okyanus’un ötesinde Bush amcanın yanına da gitsen, seni getirip hesap sormazsam namerdim” diyerek sözlerini tamamladı.
Ajanslar
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2007 Cumartesi 07:21:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?