19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Sanki korsan partiyiz

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'de DTP konvoyunun taşlanmasıyla ilgili sözlerine tepki göstererek, 'Sanki korsan miting yapıyormuşuz, korsan bir partiymişiz gibi yansıtıyor' dedi. MHP lideri Bahçeli'nin 'Diyarbakır'a zamanı geldiğinde nasıl gideceğimi biliyorum' sözlerine ise Türk, 'Tabii ki siyasi partiler her yere gitmeli, gidebilmeli' diye karşılık verdi.

Meclis grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türk, İzmir Emniyet Müdürü'nün 'Müdahale etmeseydik daha büyük olaylar olurdu' sözlerine de 'İnsanlar orada tartaklanıyor, arabalar dövülüyor, polisler müdahale etmiyor. Vatandaş polise soruyor; niye müdahale etmiyorsunuz diye. Biz emir almadık diyor. Emniyet müdürü tedbir almasaydık insanlar ölürdü diyor. Birbiriyle çelişkili ifadeler' dedi.

Daha önceki mitinglerde zaman zaman çok farklı bazı bayrakların açıldığını (PKK bayraklarını kastediyor) ancak İzmir ve Manisa'da tamamen parti bayraklarının açıldığını vurgulayan Türk, 'Beceriksizliklerini örtbas etmeye yönelik, suçlayıcı bir dil kullanılıyor. Gerçekten buna üzüldüm' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, İzmir'deki olayı değerlendirirken 'Bir partinin otobüsünde veya konvoyunda terör örgütünün bayrakları olursa buna sıcak bakılmaz' demişti.

Türkiye travma yaşıyor
DTP Eş Başkanı Emine Ayna, İzmir'de partisinin konvoyuna yapılan saldırının, resmi ideolojinin sonucu olduğunu belirterek, 'Resmi ideoloji; tekliği, tekçiliği, farklılığın yok sayılmasını enjekte ediyor' dedi. Ayna sebebini şöyle açıkladı: 'Çünkü resmi ideoloji 6-7 yaşından başlayarak bunu enjekte ediyor. Bugün farklı olanlar mücadelelerini büyüttükçe, kamuoyuna mal oldukça, bu eğitim sistemiyle gelişmiş, büyümüş olan Türkiye toplumu bir travma yaşıyor. Bu travmanın değişebilmesi, çözülebilmesinin tek yolu; bir bütün eğitim sisteminin değişmesi, bir bütün Türkiye tarihinin yeniden yazılmasıdır. Bir bütün anayasanın yeniden yazılmasıdır. Tekçi, resmi ideolojinin bir bütün değişmesidir.'

DTP Meclis grup toplantısındaki konuşmasını, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü' nedeniyle kadınların sorunlarına ayıran Ayna, gözaltında cinsel işkence yapıldığını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 16:22:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?