19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Şanlıurfa'da ilginç kampanya

Şanlıurfa'da düzenlenen "kendi vekilini kendin seç" kampanyası yoğun ilgi gördü.

Şanlıurfa'da bazı siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının organize ettiği 'Kendi Vekilini Kendin Seç' kampanyası kapsamında, kentin tarihi mekanlarından biri olan Balıklıgöl Anfi Tiyatro'da açık oturum yapıldı. Oturama ilginin oldukça yoğun olduğu görüldü.

Balıklıgöl Anfi Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen açık oturuma, kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile bazı siyasi parti temsilcileri katıldı. Açık oturumda söz alan Demokrat Parti (DP) Şanlıurfa İl Başkanı Mahmut Cevheri, yaptığı konuşmada milletvekili seçiminde izlenen mevcut yöntemin yanlış olduğunu belirtti.

Siyasi partiler tarafından seçilen milletvekili adaylarının, vatandaşın sorunlarını anlatamadığını iddia eden Cevheri, "Dünyanın ve Avrupa'nın birçok ülkesinde halk kendi vekilini kendisi seçiyor. Bizleri ise hala siyasi partilerin genel merkezlerinden atanan vekiller temsil ediyor.

Ülkemizde, meydana gelen kaosların ortadan kalkıp yerine huzurun, barışın ve güvenin gelmesi için kendi vekilini kendisi seçmesi gerekiyor. Halk, 'Beni tanımayan, halkımı tanımayan vekiller istemiyorum' diyor. Bu toplantıda kesinlikle siyasi bir görüş yoktur.

Siyasi parti il başkanları, sivil toplum örgütleri, gazeteciler ve halk bu davaya sahip çıktı. Bu dava benim veya bir siyasi partinin davası değil. Bu herkesin davasıdır" dedi.

Ardından söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa eski Milletvekili Vedat Melik ise, kampanyaya destek verdiğini belirterek, 'Kendi Vekilini Kendin Seç' kampanyasını genişletip yerel seçimlerde aday olacak kişilerin de vatandaş tarafından seçilmesi gerektiğini savundu.

Gecede ayrıca söz alan konuşmacılar kampanyaya destek verdiklerini belirttiler. Toplantının ulusal ve yerel televizyon kanallarında canlı yayınlandığına dikkati çeken iş adamı ve DP İl Başkanı Mahmut Cevheri, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Daha sonra diğer katılımcılar kampanya ile ilgili önerilerini ve görüşlerini dile getirdi. Öneriler ve her türlü görüşe saygılı olduğunu kaydeden Cevheri, bu davayı yurt çapına yaydıklarını ve olumlu tenkitler aldıklarını söyledi.

Şanlıurfa'da düzenlenen açık oturumdan İHA tarafından da Türkiye'de bulunan 84 ulusal ve yerel televizyona canlı yayın yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 18:06:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?