22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Sarıgül harekatı başladı

CHP'nin 22 Temmuz seçimlerinde beklenen başarıyı gösterememesi üzerine Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün liderliğinde öne çıkan muhalifler Ankara'da toplandı.

Mustafa Sarıgül'ün İran Caddesi'ndeki çalışma bürosunda gerçekleşen toplantıya Sarıgül, Celal Doğan, Onur Kumbaracıbaşı, Mehmet Tomanbay, Muharrem Toprak katıldı. Bu isimler dışında ilerleyen saatlerde Hikmet Çetin ve İsmail Değerli'nin de toplantıya katılması bekleniyor.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül açıklama yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın açıklamasını bekleyeceklerini ve ondan sonra bir değerlendirme yapacaklarını söyledi.

Toplantının akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

Toplantıda CHP'nin seçimlerden aldığı sonuç ve siyasetin sol yelpazesindeki gelişmeler değerlendirilecek. Toplantı sonunda Baykal'a istifa etmesi yolunda çağrı yapılması bekleniyor.


BAYKAL'IN AÇIKLAMA YAPMASI BEKLENİYOR

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından sessizliğe bürünen ve evinde gelişmeleri izleyen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bugün bir değerlendirme yapması bekleniyor.

CHP Merkez Yürütme Kurulu'nun da yarın Baykal'ın başkanlığında toplanması bekleniyor.


CHP DİBE VURDU

DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, CHP ve DSP işbirliğinin başarısız olduğunu belirtti. Çelebi, CHP'ye seçimde destek verdiklerini hatırlattı ve alınan sonucun başarı olarak sayılamayacağını söyledi.

CHP'ye destek verdiklerini ancak bunun dışında herhangi bir ilişki içine giremediklerinden yakınan Çelebi, "CHP, kendi programını, kendi politikalarını hiç kimseye danışmadan belirledi. Bu konuda bir diyalog kuramadık" dedi.

Çelebi, AKP'nin oylarını yüzde 10 civarında artırmasının başarı olarak değerlendirilemeyeceğini öne sürdü. Çelebi, söz konusu artışın nedenini, muhalefet partilerinin "yapay gündemle" meşgul olmasına bağladı.

Muhalefet partilerinin, başta CHP olmak üzere sınıfta kaldığını ifade eden Çelebi CHP'nin ise "dibe vurduğunu" söyledi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve parti yönetiminin izlediği politikaların yanlış olduğunu ifade eden Çelebi, şunları söyledi:

"Sağ ve sol arasında fark kalmadı dediler. İnsanların kafalarını karıştırdılar, insanlarda daha iyi sloganlar üreten, bu konuları öne çıkaran partilere yöneldi. Özellikle sol ve sosyal demokrasi gerçekten kendi evrensel değerlerine, özüne dönmeli. Asla resmi görüşlerin esiri olmamalılar. Muhtıranın arkasına sığınarak bu süreci tamamlayan ilişkilerin yerine tam tersine ona karşı toplumla iç içe olunmalıydı. Ecevit'in başarısı muhtıralara karşı olduğu içindir."

Türkiye'nin her şeyden çok sol ve sosyal demokrasiye ihtiyaç duyduğunu kaydeden Süleyman Çelebi, "Sol Türkiye'de umut olabilir. Sol çaresiz değildir, sol Türkiye'de bitmiş değildir" dedi.

10 ARALIK ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRECEK

Süleyman Çelebi, 10 Aralık Platformu'nun çalışmalarına kaldığı yerden devam edeceğini de dile getirdi. CHP, DSP ve diğer sol partilerin mevcut yapılarını koruduğu sürece başarılı olunamayacağını ifade eden Çelebi, "Siyasi partiler bu yaklaşımları ile Türkiye'ye umut olmazlar. Türkiye'ye umut olacak yeniden bir yapılanmaya ihtiyaç var. Biz bundan sonra yol haritamızı belirleyeceğiz. Nasıl bir sol istiyoruz kamuoyuna açıklayacağız" diye konuştu.
ajanslar
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2007 Salı 12:15:35
Güncelleme :24 Temmuz 2007 Salı 12:28:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
i. yigit IP: 82.21.147.xxx Tarih : 24.07.2007 14:37:18
ilk olarak CHP'nin oylarini artirdigi bence dogru degil. Eger bir artma varsa bu CHP ile DSP ve diger sol partilerin oylarinin toplanmasinin neticesidir. Dolayisiyla aslinda oylarda herhangi bir artma yok. Ikinci olarak ben Sisli'de oturuyorum. Biz Sarigul'u cok seviyoruz. Her zaman destekcisiyiz. Insallah Sarigul CHP'nin basina gecer de gercek bir sol parti nasil olur millet gorur. Basarilar Sayin Baskanim.