22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Sarıgül'den Baykal'a salvolar

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu 'tarafsız bölge'ye konuşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kendisine köle istediğini söyledi.

Sarıgül partide mücadelesinin sonuna kadar devam edeceğini şu sözlerle dile getirdi:

"Türkiye'nin en büyük sıkıntısı ana muhalefetteki partinin oy kaybetmesidir. Demirel muhalefetteydi güç topladı. CHP'nin sürekli oy kaybettiği ortada. Halkı ile problemleri ortada. Partimi iktidara taşıyacağıma inanmasam yollara düşmem.

Sarıgül dipten gelen bir dalga. Sarıgül sosyal demokratları biraraya getirecek bir isim. Ne yazıkki illeri dolaşmaya başlayınca ihraç etmek istedi.

Baykal girdiği hiçbir seçimde başarılı olamadı. Schroder niye seçime gitti? 2 puanla yenik çıktı partisi seçimden. Ama Baykal döneminde defalarca başarı elde edemedik. Bütün yurttaşlar görüyor bir tek Baykal göremiyor.

Ben yarışı kendi şahsı adıma yapmıyorum. CHP ile ilgili haberler gazetelerde yok. Ben buna üzülüyorum. Baykal seçildi ne değişecek? Şişli'de aldığım yüzde 70 oyu Türkiye'ye taşıyacağıma inanıyorum. Halkın arasında dolaşmaya devam edeceğim.

Bir tek pazar günleri giderim. Mesai saatlerinde Şişli'nin hizmetinde oluyorum. Benim suçum Baykal'a köle olmamak, ona itaaat etmemek. Baykal'ın değirmenine su taşırken birşey yoktu. Ne zaman partinin kötüye gittiğini söylediğimde işler tersine döndü. Ben başkaları gibi onun dostlarının 'ya Baykal ile olmuyor ama ne yapalım' demiyorum. Benim iddiam başarılı olan kalmalı başarısız olan gitmelidir."

.
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 04:46:55
Güncelleme :19 Kasım 2005 Cumartesi 10:08:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?