28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Sarıgül'den solda birlik mesajı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Bülent Ecevit’in vefatının sadece sosyal demokratlar için değil, tüm Türkiye için büyük bir kayıp olduğunu belirtti. Sarıgül, “Bundan sonra, Sayın Ecevit’in vasiyeti olan solda birlik için herkes eteklerindeki taşları dökmelidir” dedi. 

Sarıgül, ANKA’ya yaptığı açıklamada, dün gece yaşamını yitiren eski başbakanlardan Bülent Ecevit’e Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine de sabır ve başsağlığı diledi. Sarıgül, Ecevit’in önemli bir devlet adamı olduğunu ve hayatı boyunca solda birlik için mücadele verdiğini hatırlatarak, “Bundan sonra Sayın Ecevit’in vasiyeti olan solda birlik için herkes eteklerindeki taşları dökmelidir. Bu vasiyetin yerine getirilmesi Türkiye için de bir gerekliliktir” diye konuştu. 

Türkiye’deki sosyal demokratların aralarında karar vereceği bir liderin önderliğinde, tek çatı altında birleşmesi gerektiğini vurgulayan Sarıgül, şunları söyledi: 

“Bizim derdimiz koltuk mücadelesi değil, Türkiye’nin ihtiyacı olan sosyal demokrat bir iktidarı yaratmak çabasıdır. Bu amaç için tüm sosyal demokrat çevrelerin bir araya gelmesi için, bundan sonra da çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

anka
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2006 Pazartesi 15:05:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?