16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Sarıgül'e Avrupa'dan destek

CHP'de muhalefeti giderek sertleştiren Mustafa Sarıgül'e bir destek de Avrupa'dan geldi.

Avrupalı sosyal demokratlar ile CHP'li bir grup, Galatasaray Lisesi önünden Taksim'e yürüyüş düzenleyerek Mustafa Sarıgül'e destek verdi. Ellerindeki "Gitme vaktin geldi" yazılı şemsiyeleri açan grup, "Baykal istifa" şeklinde slogan attı.

Avrupa Parlamentosu eski milletvekili Ozan Ceyhun, Hessen Eyalet Parlamentosu milletvekili Lothar Klemm, Bremen Eyalet Parlamentosu milletvekili Mustafa Kemal Öztürk ve Münih Belediyesi'nden Yaşar Fincan ile çok sayıda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi Galatasaray Lisesi önünde toplanarak Genel Başkan Deniz Baykal'ı istifaya çağırdı. Grup adına konuşma yapan Ozan Ceyhun, "Bu bir vatandaşlık girişimidir. Şu anda Almanya'daki pek çok sosyal demokrat adına buradayız. Türkiye'de sosyal demokrasi böylesine bir durumdayken kayıtsız kalamazdık. CHP'nin seçimden aldığı sonuçtan sonra Genel Başkan olarak Deniz Baykal'ın hala başta kalmasında Almanya'daki demokratlar oldukça rahatsız. Baykal'ın son zamanlarda yaptığı açıklamalardan rahatsızlar. Düşünün sosyal demokrat bir partinin genel başkanı Hrant Dink gibi birinin cenaze töreninde bulunmuyor. Diyarbakır'a gidemiyor. Önceden CHP'ye oy verenlerin çoğu şimdi AK Parti'ye oy veriyor. Önceki yıllarda CHP'de siyaset yapan politikacılar şimdi AK Parti'de. Bu saatten sonra Baykal hala CHP'de kalırsa, MHP'den daha aşırı sağcı açıklamalar yaparsa Avrupa Parlamentosu'nda hiçbir sosyal demokrat bu partiye yakınlık duymayacak" dedi.

Partililer, "Baykal istifa" sloganlarıyla ellerindeki "Gitme vaktin geldi" yazılı beyaz şemsiyeleri açtı. Ardından bir açıklama yapan Lothar Klemm, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün şu anda CHP Genel Merkezi'nde demokrasi için mücadele verdiğini söyleyerek, "Biz ona destek için buradayız. Böylesine acı yenilgilerde istiyoruz ki partinin başında duracak kişiyi o partinin üyeleri seçsin. Almanya'da bu bir gelenektir. Seçim sonrasında başarısız olan lider partiden istifa eder. Bu yenilgiden sonra Baykal'ın da istifa etmesi gerekiyor, Türkiye'de de böyle olmalı" diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından şemsiyelerle Taksim Meydanı'na yürüyüşe geçti. "Baykal istifa" diye bağıran grup, meydana geldiğinde şemsiyeleri kapatıp sessizce dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2007 Cumartesi 16:32:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?