19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

'Seçim, meçim yok; boşuna yorulmasınlar'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "geçmişin son kalıntıları" olarak nitelediği muhalefetin erken seçim isteklerine "Seçim, meçim yok. Boşuna yorulmasınlar" dedi.
Erdoğan, partisinin Bilkent Oteli’nde düzenlenen İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmada seçim isteyen muhalefete, anketler nedeniyle de medyaya sert eleştirilerde bulundu.
Üç yıl içinde Türkiye’nin "bazılarının hayal bile edemeyeceği" büyük bir değişimi hayata geçirdiğini vurgulayan Erdoğan, "Bu değişim önümüzdeki yıllarda milletimize kaybettiği zamanı geri kazandıracak, Türkiye’yi dünyanın birinci ligine tayışacak olan değişimdir" dedi.
Erdoğan, enflasyon da dahil pek alanda ekonomi otoritelerinin beklemediği şaşırtıcı gelişmelere imza attıklarını, demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü gibi ilanlarda Türkiye’ye yakışmayan bazı zaafların önemli ölçüde ortadan kaldırıldığını bildirdi.
Erdoğan, "Bugün hala bazı eksiklerimiz olduğunun bizler farkındayız. Ancak AB kriterlerini yakalamış, toplumun bütün kesimlerini eşit ve adil bir toplumsal zeminde, gölgelerden korkmayan bir demokratik çatı altında yaşatmaya azmetmiş bir Türkiye’nin geçmişindeki karanlıktan ne kadar uzak olduğu artık aşikardır" dedi.
Geldikleri noktanın en az üç yıl önceki kadar kritik bir nokta olduğunu dile getiren Erdoğan, iktidarlarında siyasi-ekonomik olsun ne kadar kara delik varsa kapatıldığını, Türkiye’nin her alanda şimdiye kadar hiç olmadığı kadar sağlam bir zemine oturtulduğunu söyledi.
Erdoğan, muhalefetin erken seçim taleplerine de değindi. Erdoğan, muhalefetin erken seçim isteğinin tek nedeninin olduğunu savunurken, "Kendi siyasi gelecekleri açısından artık karanlığı iyice görmeye başlamışlardır.
Kendi çatılarının çökmeye başladığını görmüşlerdir" dedi.
Erdoğan, şöyle devam etti:

MUHALEFETE: "GEÇMİŞİN SON KALINTILARI"
"Kendi bünyelerinde artık sağlık açısından bir hastalığın tezahür ettiğini, bir parçalanmayı görmeye başlamışlardır. Bunun için de ’artık seçim var, seçim için çalışacağız, bak bir şeyler olacak’ diyerek bir arada tutmanın gayretidir. Başka bir şey değildir.
Erdoğan, milletten beş yıl için vekalet aldıklarını söylerken, "Beş yıl için bu görevi aldık, parlamentoda yüzde 65’lik bir güce sahibiz. Ve beş yılı da yerine getirerek
seçime öyle gideceğiz. Kimse erken seçim merken seçim beklemesin böyle bir şey yok" diye muhalefete rest çekti. Böyle bir kararı millete ihanet ve saygısızlık olarak göreceklerini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: "Kimse böyle bir hevesin içine girmesin. Onlar da boşuna bu konuda yorulmasınlar. Bu konuda iradesini ortaya koymuş bir iktidar var. Ekonomik veriler ortada. Bunlar bu derece ortadayken üç yıl öncesi ile bugünü mukayese ettiğimiz zaman bugün 3 yıl öncesine kadar daha iyi bir noktada olan Türkiye’yi kimse tekrar karanlığa geri döndüremez. Bunlar bu tabi bu tür şeylere geçmişte alıştılar. Zaten biliyorsunuz geçmişin son kalıntıları."

ANKETLERE SERT TEPKİ: SUFLÖRLERE İHTİYACIMIZ YOK
Erdoğan, açıklanan kamuoyu araştırmaları nedeniyle de medyaya sert eleştirilerde bulundu. "Hortumları kesildiği için bu gayret var" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:
"Pazarlığa oturamadıkları bir iktidar olduğu için bu yaygaralar kopuyor. Oturamayacaklar. Kendilerine muhatap bulamayacaklar. Bulamadıkları için de şu anda sağa sola sataşıp duruyorlar. Biz gazete kanalıyla dinleyen başbakan değiliz. Biz halkın arasına girerek dinleyen başbakanız. Biz halkımızın ne söylediğini biliyoruz. Bunlarla bu halka aldatamazsınız, geçti o iş. Biz halkımızın zaten içindeyiz, direkt olarak dinliyoruz. Bizim endirekt suflörlere ihtiyacımız yok."

BÖLGESEL, YEREL YOLSUZLUKLARA PRİM VERMEYİN
Gerçekleştirdikleri hizmetlerle tarihi rekorlar kırdıklarını, önlerinde yapılacak daha çok iş olduğunu söyleyen Erdoğan, "2006’da artık bizim hizmette adeta bir zirveyi, finali oynayacağımız, başaracağımız bir yıl olacaktır" dedi.
Erdoğan, konuşmasında parti teşkilatına da mesajlar verdi. "Bölgesel, yerel yolsuzluklara prim verilmemeli" diyen Erdoğan, "Bizler AK parti rozetini yakamızda taşıdığımız sürece başka siyasi hareketlerden farkımızı ortaya koymakla yükümlüyüz. Kışkırtmalara gelerek, baskıları kaldıramayarak ya da ham heyecanlara kapılarak siyaseten menfaatimize de olsa millet doğrularından ayrıldığımız gün yakamızdaki rozetleri karartmış olacağız" diye konuştu.
Konuşması sırasında yaptırılan yeni parti rozetini de yakasına taktı.
.
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2006 Pazar 15:12:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?