22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Seçimde partilerle hasım değil rakibiz

Başbakan Tayyip Erdoğan, "Hasım değil sadece rakip olduğumuzu unutmayalım" diyerek, seçimler öncesinde muhalefete zeytin dalı uzattı. Erdoğan, dün akşam televizyonlarda yayınlanan ’Ulusa Sesleniş’ konuşmasında şu mesajları verdi:

Demokratik rekabete katılan bütün siyasi partilerimize şimdiden başarılar diliyorum. Siyasi partilerimizin hasım değil, sadece rakip olduklarını unutmayalım. Hepsi ülkemiz için, milletimiz için iyi ve doğru olanı yapmak iddiasıyla göreve talip olarak bu yarışta yer almaktadır. Nihayet karar, aziz milletimizindir.

KALICI OLAN BAYRAK

Hükümetler gelip geçicidir. Kalıcı olan millettir, bayraktır, vatandır, devlettir. Bugün bizim oturduğumuz koltuklarda dün başkaları vardı. Hep dedik ki, maksat baki olan bu kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Bizim gökkubbemiz, Türkiye Cumhuriyeti’dir.

Farklılıklarımız, ortak değerlerimizde birleşmeye mani değildir. 84 yıllık Cumhuriyet rejimimiz milletimizle kucaklaşmayı başarmıştır. Milletimiz de demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyet değerlerimizin sahibidir. Atatürk, aziz milletimizin her bir ferdini, TC vatandaşlığı temelinde birleştirmeyi başarmıştır.

Türkiye’nin etnik kökeni, inancı, bölgesi, düşünce ve cinsiyeti ayırt edilmeksizin bütün vatandaşlarıyla barışık bir toplum olması gerekir. Bölücü terörün zeminini kurutacak olan da budur. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik tehditler dün olduğu kadar bugün de vardır. Hukuk zemininde birlik ve bütünlüğe yönelik tehditlerle mücadele edilecek, Cumhuriyetin temel nitelikleri korunacaktır.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2007 Cuma 05:46:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?